Munkába állt Pat Cortina

2019.03.11. 19:00 |
Háromnapos minitábort tart a Tüskecsarnokban a női válogatottnak Pat Cortina szövetségi kapitány.

Elkezdte a munkát Pat Cortina a magyar női válogatottnál. Az újdonsült szövetségi kapitány hétfőtől háromnapos minitábort tart a Tüskecsarnokban a bő keret tagjainak, naponta egy-egy jeges és szárazedzéssel. Az áprilisi, hazai rendezésű, Divízió I/A világbajnokságra készülő csapat programjába a március 18-i hétre is beiktatott egy négynapos minitábort a szakvezető, majd a közvetlen felkészülés egy héttel később március 25-én folytatódik, már a Vasas Jégcentrumban. A vb előtt egy meccs vár a válogatottra, Ausztria ellen március 30-án.

Pat Cortina azt mondta: a mostani tábor során jobban kiderül számára, hogy hol is tart a keret, ennek alapján lehet folytatni a munkát és szükség esetén változtatni. Fontos, hogy lépésről lépésre, napról napra haladjanak. Hozzátette, hogy rendkívül fontos szerepe lesz a csapatszellemnek és az összetartásnak, ezen a jégen kívül is dolgoznak majd. 

Az első két hét alatt a lehető legtöbb játékost meg szeretné nézni személyesen az edzéseken, 25-30 embert is kipróbálhat. A légiósok között még vannak, akik rájátszásban érdekeltek, így ők csak később csatlakozhatnak a társakhoz. 

Április 7-től a vb-n a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban Ausztria, Dánia, Norvégia, Szlovákia és Olaszország lesz az ellenfél. A szövetségi kapitány a csoportot továbbra is kiegyenlítettnek tartja, ahol bármi megtörténhet. „Abban hiszek, hogy óvatosnak kell lennünk, és nem szabad túl sokat gondolni vagy beszélni a végeredményről. Döntő tényező lesz, hogy mennyire tudunk ragaszkodni a folyamathoz és csak erre összpontosítani" - tette hozzá.

A stábtagok közül Budai Krisztián kapusedző, még játékosként hosszú éveken át dolgozott együtt Pat Cortinával Fehérváron és a válogatottnál is.

„Az egy szép korszak volt a pályafutásomban és a magyar jégkorongban is. Ismerem a szokásait, tudom, hogy mik az elvárásai, és ezt most stábtagként kell átadnom a lányoknál. Rövid az idő a vb-ig, de most jó irányba fordultunk a sikeres szerepléshez. Pat profi, minden részletre figyel. Mindig a csapat fontosságát hangsúlyozza, azt, hogy mindenkinek egy irányba kell húznia, egy országért küzd mindenki. Nem klubérdekek vannak, hanem a válogatott érdeke számít. A kapusokkal harmadik éve dolgozom együtt. Nekik mindig némileg speciális a helyzetük, mert valamennyire külön vannak a többiektől. Versenyhelyzet van a felkészülés során kapusposzton is, majd az edzőtábor végén dől el, hogy mi lesz a szereposztás.”

A keret a minitáborokra

Név Poszt Klub
Nehring Stephanie GK KMH Budapest
Németh Anikó GK KMH Budapest
Poltzer Renáta GK Óbuda HA
Tóth Zsófia GK Óbuda HA
Grkovic Jelena D KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska D KMH Budapest
Kreisz Emma D MAC Budapest
Mayer Fruzsina D Vasas
Németh Bernadett D KMH Budapest
Odnoga Lotti D
Dartmouth (USA)
Szamosfalvi Petra D KMH Budapest
Tóth Enikő D
Lakers Kärnten (AUT)
Dabasi Réka F KMH Budapest
Gasparics Fanni F MAC Marilyn
Gowie Alexandra F
University of Alberta (CAN)
Horváth Imola F
Ifj. Ocskay Gábor JA
Horváth Tifani F KMH Budapest
Huszák Alexandra F KMH Budapest
Jókai Szilágyi Kinga F KMH Budapest
Jókai Szilágyi Zsófia F Lulea (SWE)
Kiss Andrea F FTC
Nooren Averi F KMH Budapest
Pintér Hanna F FTC
Pintér Lili F
SDE Stockholm (SWE)+
Rónai Alexandra F KMH Budapest
Seregély Míra F MAC Marilyn
Somogyi Vivien F KMH Budapest
Szick Dorka F KMH Budapest
Ungár Rebeka F KMH Budapest

A stáb

Pat Cortina

Vezetőedző

Mika Väärälä

Edző

Budai Krisztián

Kapusedző

Kis András

Videóedző

Dr. Benczenleitner Ottó

Erőnléti edző

Magyar Orsolya

Fizioterapeuta

Albert Anna

Sportmasszőr

Jasó Judit

Csapatvezető

Szabó Dávid

Felszerelésmenedzser

Dr. Széplaki Attila

Csapatorvos

Gyerehokizni

Válogatott termékek