MK, harmadik kör: nyitottak maradtak a párharcok!

2023.10.31. 22:50 |

Előnyben az FTC, a DEAC, de nem nyugodhatnak meg, ahogyan a DVTK sem, avagy izgalmasan alakultak a kupasorozat harmadik körének első mérkőzései. A késő esti meccsen a BJA magabiztosan nyert a MAC Ikonok ellen, így itt talán eldőlt a továbbjutás.

A játéknap első mérkőzésén a Ferencváros már a 7. percben hátrányba került a két napja az UTE ellen győzni tudó FEHA19 ellen a Tüskecsarnokban (Farkas László talált be), nem egészen tíz perc kellett, hogy a hazaiak kiegyenlítsenek, Turbucz révén. A 28. percre már kétgólos előnyt dolgoztak ki a zöldek, de Dobos Bendegúz szépített, ezzel pedig abszolút nyílt maradt a párharc, tekintve, hogy a záró húsz percben már egyik oldalon sem esett gól.

Az UTE Szabó Rácz Maxim góljával került előnybe a Debrecen ellen, de végül hátrányból várhatja a visszavágót, mert Mihail Bucskin és Domonik Novotny is betalált később (Krollis két gólpasszt jegyzett), azaz némi meglepetésre a DEAC érezheti magát egy kicsivel jobb helyzetben a visszavágó előtt.

Örömteli, hogy Farkas, Dobos és Szabó Rácz után két újabb U20-as válogatott gólszerzőt jegyezhettünk fel a nap végén, merthogy a DVTK-ban előbb Csiki Hunor, majd Makai Miklós volt eredményes a DAB ellen – mindketten 18 évesen. Az Acélbikák azonban mindkét alkalommal egyenlítettek, így nyílt maradt itt is a párharc.

A nap zárómeccsén a Budapest Jégkorong Akadémia – szintén korosztályos válogatottakkal a soraiban, és az ő góljaikkal – magabiztosan nyert a MAC Ikon ellen, így nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Magyar Kupa, 3. forduló, 1. mérkőzések:

FTC Telekom–FEHA 19 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)
Gólszerzők
: Turbucz, Nagy G., Kestila, illetve Farkas L., Dobos

A visszavágót november 22-én rendezik.

Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője:
„Tudtuk nagyon jól, hogy nagyon nehéz első harmadunk lesz. Azért látni kell, itt nem robotok játsszák a játékot, hanem emberek. Olyanok, akik négy nap alatt lejátszottak három elképesztő kemény meccset Erdélyben. Kifelé a buszon ültek 11 órát, hazafelé kilenc és fél órát, hétfőn hajnalban hat vagy hét órakor talán el tudtak aludni, amikor hazaértek.  Másnap meg ide kellett jönni meccset játszani úgy, hogy közben teljesíteni kell. Szóval picit számítottunk rá, hogy az első harmad azért nem lesz az igazi ilyen körülmények között, miközben a Fehérvár meg itthon volt és két meccset játszott három nap alatt. Tudtuk, hogy frissebbek lesznek, készültünk rá. Ilyen körülmények között az 1-1 az első harmadban egész jó eredmény. A második harmadban, ahogy picit a rozsdák lejöttek a lábakról, nagyobb lett a különbség, 3-1-re vezettünk, de végül kaptunk egy gólt hátrányból, így minimális előnnyel megyünk a visszavágóra.”

Anatolij Bogdanov, a FEHA19 vezetőedzője:
„Úgy gondolom, kiegyenlített meccs volt. Nem vagyok száz százalékosan elégedett azzal, ahogy az első 30 percben teljesítettünk. Az első öt-hét percben jól mentünk, de néha megesik, főleg fiatal játékosokkal emberelőnyben, hogy hirtelen elkényelmesedsz. A tempó lelassul és elkezdesz kicsit lustább, hanyagabb döntéseket hozni, például az első gólnál. Az egy olcsó gól volt, a mi góljainkért sokkal többet kellett tenni. A második harmadban még inkább elkényelmesedtünk, a második gól után meg feladtuk. De elégedett vagyok a harmadik harmaddal, ott újra megtaláltuk a játékunkat. Gratulálok a Fradinak, de még benne vagyunk a párharcban és ez egy jó eredmény számunkra az első meccsen, lehetőségeket ad a folytatásban.”

UTE–DEAC 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Gólszerzők
: Szabó Rácz, illetve Bucskin, Novotny

A visszavágót november 21-én rendezik.

Markus Juurikkala, az UTE vezetőedzője:

„Sokkal jobban játszottunk ma, mint az előző két meccsen, többször domináltunk is, időről-időre nagyobb nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre. Jelenleg hadilábon állunk a góllövéssel, és ez nemcsak a mai meccsre, hanem az elmúlt néhány találkozónkra is igaz. A szoros meccseken, ha nem lövi be egy csapat a helyzeteit, akkor kikap, ez a hoki törvényszerűsége, és ez történt ma is.”

Vaszjunyin Artyom, a DEAC vezetőedzője:

„Az utóbbi meccseken rendre mi lőttük kapura kevesebbet, ráadásul visszajőve a hétvégi székely túráról, egyértelmű volt, hogy egy kicsit fáradtabbak leszünk, úgyhogy próbáltunk okosan, taktikusan játszani. Arra fókuszáltunk, hogy ezúttal használjuk ki a helyzeteket, nem úgy, mint a legutóbbi meccsünkön tettük, szerintem ez jól sikerült.”

DVTK Jegesmedvék–Dunaújvárosi Acélbikák 2-2 (1-1, 1-0, 0-1)
Gólszerzők
: Csiki, Makai, illetve Dostalek, Koskinen

A visszavágót november 21-én rendezik.

Steve Kasper, a DVTK vezetőedzője:
„Szerintem jók az esélyeink a továbbjutásra. Mindkét csapat kemény csatát vívott meg ma. Ők azt fogják mondani, hogy fáradtak voltak, én ezt nem használom kifogásnak, mi is fáradtak lehetünk. Nekünk van pár sérültünk, öt-hat játékos is csatlakozott hozzánk az akadémia U21-es csapatából, én ezt sem akarom kifogásnak használni. Minden meccs egy tanulási folyamat, és minden meccsel jobbak leszünk. Ahogy folytatódik a szezon, egyre jobbak leszünk.”

Niko Eronen, a DAB vezetőedzője:
„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Az ellenfél nagyon nehéz helyzetekbe hozott minket az első tíz percben, mi pedig túlélési módba kapcsoltunk. Örülök, hogy ezt követően nem pánikoltunk, védtük a pálya közepét, a kapusunk pedig megoldotta a többi feladatot. Az első harmad után egyre jobban megérkeztünk a meccsbe. A sok utazás után ez érthető, az elmúlt 4-5 napban sokat utaztunk, majd ismét útra keltünk erre a mérkőzésre. Összességében örülök annak, amit láttam ma a csapattól. Jó helyzetből várhatjuk a hazai folytatást.”

MAC Ikonok–Budapest Jégkorong Akadémia 3-8 (1-3, 1-3, 1-2)
Gólszerzők
: Inglis, Papp, Bödök, illetve Ravasz 2, Zsitva, Mishkevich, Molnár Z., Lobenwein, Kiss P., Weidemann,

A visszavágót november 14-én rendezik.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV