Miskolci tripla dupla Bécsben

2017.12.01. 23:35 |

A Vienna Capitals kétszer is vezetett a DVTK ellen, de végül a címvédő győzött Bécsben.

A mérkőzés elején érződött, hogy melyik a pihentebb csapat, a Vienna Capitals emberelőnyből a 3. percben megszerezte a vezetést Janisch révén. Az első játékrész bővelkedett a kiállításokban, összesen 14 büntetéspercet osztottak ki a játékvezetők. A bécsiek bő fél percet kettős előnyben is támadhattak, de újabb gólt nem szereztek, ahogy a 14 lövéssel próbálkozó DVTK sem.

A második harmadban aztán összejött az egyenlítés, a 25. percben Vas János talált be. A hazaiaknak erre is volt válaszuk, és tíz perccel később  Maxa Alexander bevette Kiss Bence kapuját. A miskolci csapat gyorsan rákapcsolt – ebben a harmadban 22 lövést eresztettek meg – és a 38. percben Rantanen egyenlített, majd az utolsó percben Pavuk a vezetést is megszerezte.

A záró játékrészben uralta a játékot a DVTK a fáradó bécsiek ellen, és tovább növelte előnyét. Az 52. percben emberelőnyben ismét Vas volt eredményes, aztán az 57.percben Pavuk is duplázott. A hajrában a hazaiak emberelőnyben időt kértek, és lehozták a kapust, de ez visszafelé sült el: Rantanen büntetett.

A DVTK negyedszer is legyőzte a Vienna Capitalst, és továbbra is magabiztosan vezeti az Erste Ligát. Vas János és Rantanen két gólja mellett két asszisztot is jegyzett.

EV Vienna Capitals-DVTK Jegesmedvék 2-6 (1-0, 1-3, 0-3)

Nyilatkozat

Mikael Tisell, DVTK: "Nehezen kezdődött számunkra a mérkőzés, a csütörtöki meccs után fáradtabbak is voltunk, nagyon hamar megkaptuk az első gólt. Szerencsére sikerült visszajönnünk a meccsbe, a második harmadban kiegyenlítettebb volt a játék, míg a harmadik harmad már teljesen a miénk volt. Örülök a győzelemnek és a három pontnak, megérdemeltük a győzelmet, külön öröm volt számomra látni hogy egy meccsen belül is mekkorát tudunk fejlődni."

Gyerehokizni