Miskolci sikerével negyeddöntős az FTC

2023.02.03. 23:17 |

A határozottabban játszó FTC fontos három pontot szerzett a DVTK ellen.

A tíznapos szünet után meccselő DVTK-nál ezúttal nem Voris, hanem Kiss Bence kezdett a kapuban, a hosszú hetek kényszerkihagyását követően visszatérő Skrabov egyelőre a negyedik sorban kapott lehetőséget, papíron a védőnek beírt Mattyasovszky mellett. A ferencvárosi kapu előtt Arany hiányában ismét Nagy Kristóf állt, visszatérhetett Sailio, Tóth Gergő viszont továbbra sem volt bevethető. A súlyos sérülése után szárazon már edző Sarcia ebben a szezonban már nem lép jégre.

Rögtön egymásnak estek a felek, nem volt finomkodás, már az első percekben jó kis tömegjeleneteknek lehettek szemtanúi a szurkolók. Az első gólra sem kellett sokat várni, a 3. perc végén Kärmeniemi fordulásból húzta rá messziről, a lapos lövés Kisst meglepve a lábai között kötött ki a hálóban (0-1). A DVTK ezután egy vasat is megúszott, az agilisabban kezdő Fradi azonban a harmad felénél első emberelőnyét kihasználva megduplázta előnyét. Nagy Gergő bombája csengette meg a keresztvasat, a kipattanót Kestilä tette be az üres kapuba, videózás után azonban már Nagy lövését gólnak ítélték meg a játékvezetők utólag (0-2). A Miskolc számára rémálomszerűen alakult az első negyedóra: a kétgólos deficitet megfejelendő hamarosan magasan legeredményesebb játékosát, Razumnyakot is elveszítette, a 28 találattal a liga góllövőlistjának második helyén álló oroszt egy eltévedt korong találta arcon. A harmad végén a hazaiak is megpróbálkozhattak egy fórral, ők csak helyzetekig jutottak, Nagy egy ízben fejjel hárított Miskolczi lövésénél.

A fordulás után hamar megvolt a szépítés a Jegesmedvéknek, mindhiába. Wehrs jobb oldali tenyereséből semmit sem látott Nagy, a pontos lövés felragadt a hosszúba, ám egyből visszaállította a kétgólos különbséget az FTC. Märvä távoli lövését sem tudta hárítani Kiss: gyors gólváltás után a 24. minutumban már 1-3 állt az eredményjelzőn. Az összecsapás második felére fordulva újabb lélekromboló gyomrost kapott be a DVTK. A borsodiak Kärmeniemi keménykedése nyomán kerültek emberelőnybe, ám Berdnyikov utolsó emberként odaajándékozta a korongot Kulmalának, majd erőnek erejével sem tudta szerelni a finn-magyart, aki az orosz bekket eltartva egy kézzel húzta át a kapuson. Emberhátrányos góllal 1-4, az újabb potyaszagú vendégtalálat után Voris váltotta Kisst.

A lett portás ugyan már nem kapott több gólt, ám a záró húsz percben az előnyét kemény fizikai játékkal is őrző FTC a DVTK kései szerencsés szépítésével együtt kettőt megtartott a háromgólos fórból, a szezon egyik legfontosabb idegenbeli győzelmét aratva ezzel. Rendes játékidős sikerével a Ferencváros nemcsak a negyeddöntős szereplését biztosította be a DEAC előtt a záró fordulótól függetlenül, de az utolsó meccsét már lejátszó Csíkszeredát is megelőzve immár biztos, hogy az 5. helyen zárja az alapszakaszt. A DVTK a hazai pálya előnyével tehát nem tudott élni, de a dobogót még így is megszerezheti: ehhez Debrecenből kellene elhoznia mindhárom pontot a vasárnapi tévés meccsen (pontazonosság esetén ugyanis az egymás elleni mérleg neki kedvez a Brassóval szemben.

Nyilatkozat

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: "Nem kezdődött jól a meccs számunkra, ennek a nyomát pedig végig vittük az egész találkozón. Ettől függetlenül nagy energiát mozgósítottuk a harmadik harmadban. Nem jött jól számunkra, hogy a saját emberünk kilőtte Razumnyakot, így egy értékes játékosunk nem tudta folytatni a meccset, szerencsére már jobban van. Mennünk kell tovább, vasárnap az utolsó alapszakaszmeccsünkön el kell hoznunk a három pontot Debrecenből a harmadik hely érdekében."

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: "Nagyon örülünk ennek a győzelemnek. Nagyon fontos volt ez a meccs számunkra, mert a két nappal ezelőtti találkozónk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Kellett már, hogy valami visszahozza azt az önbizalmat és tudást, ami bennünk van. Két nappal ezelőtt ez nem látszódott, de ma nagyon jól tartottuk magunkat a taktikához, végig kontrolláltuk a meccset. A srácok megmutatták, hogy nem felejtették el, hogyan kell ezt a játékot játszani. Ha együtt van a csapat és mindenki közösen dolgozik egy célért, akkor komoly sikereket is el lehet érni."

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV