Jelöltek a Miklós Kupára

2024.05.22. 14:19 |

Május 30-án adják át a szezon legjobbjainak járó egyéni díjakat. A Miklós Kupát az idény legtechnikásabb játékosa kapja. 

A legtechnikásabb játékosnak járó díjat 1991-ben adták át először. A kupa névadója, Miklós Sándor háromszoros főiskolai világbajnok, négyszeres magyar bajnok, az 1936-os téli olimpián három mérkőzésen nyolc gólt szerzett.

Papp Kristóf

A bolzanói világbajnokságon a magyar válogatott egyik legjobbja volt, megmozdulásait, mozgását, támadásvezetéseit látva sokszor csettinthettünk, az észak-amerikai lét megteszi a hatását – az alapjában is meglévő tehetség mellett. A klubcsapatával az NCAA-ban 34 meccsen 6+13 pontot szerzett, a válogatottban pedig a keret egyik legjobbja volt a világbajnoki felkészülés, majd a vb alatt (5+4 pont). Győztes gólt szerzett Szlovénia ellen Bolzanóban, megkoronázva a vb-teljesítményét – ez feljutást ért a magyar csapat számára.

Hári János

Tavaly sorozatban negyedik alkalommal nyerte meg ezt a díjat Hári János, aki ebben az évben is remek szezont futott. A Hydro Fehérvár AV19 csapatával az ICEHL alapszakaszában a második helyen zárt, és bár a negyeddöntőben a Pustertal jobbnak bizonyult, összességében elégedett lehet „Jancsi” is. Merthogy 53 meccsen 20 gól és 44 gólpassz volt a mérlege, ezzel csapata legjobbja lett, és a teljes mezőnyben a negyedik legtöbb pontot szerző játékos is egyben. A válogatottban is lehetett rá számítani, a Hári-Sofron-Varga első sor jól futott Bolzanóban, olyannyira, hogy a kanadai táblázaton 3 góllal és 3 gólpasszal Hári János végzett az élen.

Varga Balázs

Aki eddig nem ismerte volna a nevét és még inkább a képességeit, a bolzanói divízió vb-n megismerhette. A válogatott egyik legfiatalabb tagjaként nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt: fontos gólokat szerzett, jól tartotta a korongot, amikor kellett, és mozdulataiból ismét kitűnt: nagy jövő áll előtte. A jelen is szép persze: klubszezonja is remekül sikerült a 20 éves játékosnak, hiszen bemutatkozott a JYP színeiben a finn felnőtt első osztályban, 17 meccsen 1 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. A klub U20-as csapatában 40 alapszakasz meccsen 27+33 ponttal zárt, az imponáló statisztikát a playoffban is folytatta, 7 meccsen 3+5 pont került a neve mellé.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV