Merj álmodni!

2024.05.04. 17:21 |

A magyar férfi jégkorong-válogatott szombat este Szlovénia ellen a feljutásért játszik a divízió 1/A világbajnokságon.

Merj álmodni - ez a felirat szerepel a magyar válogatott tagjainak pólóján, amelyet a világbajnokságra kaptak. Az álom természetesen a fel-, pontosabban a visszajutás az A csoportba. Ennek teljesítése került kézzel fogható közelségbe az olaszok péntek esti legyőzése után. Bár a bolzanói vb-n történt már mindenféle meglepetés, a magyar csapat úgy vághat neki az utolsó körnek, hogy saját kezében a sorsa, és ha bármilyen módon legyőzi Szlovéniát, akkor 2025-ben újra az elit tagja lesz. És ezúttal nem kell hét évet várni két feljutás között, mint az Szapporó és Krakkó, valamint Krakkó és Ljubljana között történt.

Szlovénia ráadásul már biztosan feljut, számára csak az a kérdés, hogy az első vagy a második helyen, sem az olasz, sem a román válogatott nem tudja megelőzni. Így ezt már péntek este megünnepelték, remélhetőleg ennek a nyomai érződnek majd a jégen is. A szlovén csapat váratlan vereséggel kezdte a vb-t Korea ellen, azóta viszont három meccsen két gólt kapott.

Két éve is közösen jutott fel a két együttes, jó lenne ezt is megismételni. Továbbá véget vetni annak a rossz szériának, hogy tétmérkőzésen még nem sikerült legyőzni Szlovéniát – mikor, ha nem most?! A mieink egységen, tettre készen, koncentráltan várják az utolsó vb-csatát.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV