Megvannak a vébék időpontjai

2020.06.25. 08:00 |

Egyedül az nem dőlt még el, hogy mikor rendezik az U20-asok dániai tornáját.

A Magyar Jégkorong Szövetség egy világbajnokság megrendezésére pályázott a nemzetközi szövetség kongresszusán, és azt el is nyerte – mondta Vas Márton általános igazgató. A női U18-as divízió I/A-s viadalát Győrben, az új Nemak Jégcsarnokban rendezik meg 2021. január 10. és 16. között. A magyar lányok ellenfele a szlovák, a japán, a francia, az olasz és a norvég csapat lesz.

A női felnőttválogatott A csoportos vb-jét április 7-17. között tartják, a helyszín a kanadai Halifax és Truro. A csoportban a cseh, a német, a dán és a japán válogatott vár a magyarokra.

Az IIHF eseménynaptárába is felkerült, hogy a férfi divízió I/A világbajnokságot május 9. és 15. között rendezik. A helyszín maradt Ljubljana, miután az idén tavaszi tornát a járvány miatt nem lehetett megrendezni. Az ellenfél a rendező Szlovénia mellett Franciaország, Ausztria, Dél-Korea és Románia lesz.

Egyelőre nem végleges a férfi U20-as együttes divízió I/A-s vb-jének időpontja. Februári eseményt terveztek, de több résztvevő ország, köztük a magyar is jelezte, hogy ez nem megfelelő a számára, így most új dátumot keresnek – közölte Vas Márton. A végleges időpont hamarosan kiderülhet, arról beszámoltunk az MJSZ felületein. A dániai Horsholmban a kazah, a lett, a fehérorosz, a dán és a norvég együttes lesz az ellenfele Horváth András edző csapatának.

Az U18-as divízió I/B vb április 18-25. között lesz az olaszországi Asiagóban. A házigazda mellett az ukránok, az osztrákok, a szlovének és a lengyelek vannak egy csoportban a mieinkkel.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV