Megvan a női vb pontos menetrendje

2021.07.27. 11:58 |

A németek ellen kezdi a magyar válogatott az A csoportos vb-t Calgaryban.

Elkészítették a májusról augusztusra halasztott A csoportos női vb menetrendjét. A tornát egy helyszínen, a WinSports Arenában rendezik Calgaryban, naponta három mérkőzéssel.

A magyar csapat az augusztus 20-i nyitónapon nem lesz érdekelt, majd egy nappal később, 21-én a németek ellen kezdi meg szereplését. A találkozó helyi idő szerint 12 órakor, magyar idő szerint 20 órakor lesz. A csehek elleni is a nap első meccse lesz, majd egy nap szünet után, 24-én Japán ellen az utolsó: ezt helyi idő szerint 19.30-kor, magyar idő szerint hajnali fél 4-kor rendezik. Az utolsó csoportmeccset a dánok ellen játsszák a mieink, ezt is este.

A csoportból az első három jut a negyeddöntőbe, és csatlakozik a másik csoport tagjaihoz, Kanadához, az Egyesült Államokhoz, Oroszországhoz, Finnországhoz és Svájchoz.

A negyeddöntőt augusztus 28-án, az elődöntőt 30-án, a helyosztókat pedig 31-én rendezik.
A negyeddöntő vesztesei az 5-8. helyért küzdenek. Az ötödik helyezett jövőre az elitvébé magasabb osztályában szerepelhet. A világbajnokságról idén nem lesz kieső, mivel az alsóbb osztályokban nem rendeztek tornát.

A válogatottak augusztus 10-én érkeznek meg Calgaryba, ahol néhány napos karantén vár rájuk, mielőtt újra kezdhetnek edzeni.

A magyar női válogatott vb-menetrendje
2021. augusztus 21., szombat, 12.00 (magyar idő szerint 20.00): Magyarország–Németország
2021. augusztus 22., vasárnap, 12.00 (magyar idő szerint (20.00): Magyarország–Csehország
2021. augusztus 24., kedd, 19:30 (magyar idő szerint szerda 3.30): Magyarország–Japán