Megvan a női válogatott vb-kerete

2021.04.01. 16:01 |

Lisa Haley elárulta, nem volt könnyű meghozni a döntést a 25 fős keret kijelöléséről.

Lisa Haley szövetségi kapitány és a szakmai stáb kijelölte a májusi, kanadai A csoportos világbajnokságra utazó 25 fős keretet. A döntés értelmében három kapus, nyolc hátvéd és 14 csatár vehet részt a tornán.

A keretből 20 játékos volt ott a feljutással végződő 2019-es, hazai rendezésű Divízió I/A vb-n. Szabó Fruzsina, Knee Sarah és Horváth Imola első felnőtt világbajnokságára készülhet. Pártos Réka a 2017-es, Szamosfalvi Petra pedig a 2018-as vb-n játszott.

„Voltak álmatlan éjszakáink a keret kijelölése előtt. Ez a legnehezebb része az edzői munkának – mondta Lisa Haley szövetségi kapitány. – A szűkítés mindig stresszes helyzet, fárasztó mentálisan, de azzal, hogy már ennyivel a vb előtt kihirdettük a névsort, azt szeretnénk, hogy csak az előttük álló feladatra koncentráljanak a játékosok. Valamennyien óriási munkát végeztek az egész szezonban, mindent megtettek, hogy megmutassák, helyük van a csapatban. Azok is megérdemelték volna a kerettagságot, akik most kimaradtak, mert nagyon tehetségesek. Az alapján döntöttünk, hogy ki áll készen ezen a szinten teljesíteni, ki tudja a legjobban segíteni a válogatottat. Ahogy korábban is mondtam, a legjobb 25 fős csoportot választjuk ki, ez pedig nem mindig a legtehetségesebb 25 játékost jelenti."

A szakvezető emlékeztetett arra, hogy a szezon során sohasem tudott a legerősebb kerettel dolgozni sérülések vagy klubelfoglaltság miatt, ám most ez is megadatik, és izgatottan várja a vb-felkészülés kezdetét.

„Felhívtam a játékosok figyelmét arra, mennyire fontos, hogy vigyázzanak magunkra a következő napokban is. Emlékeztettem őket arra is, hogy mekkora megtiszteltetés és egyben felelősség is, hogy Magyarországot képviselhetik az első A csoportos vb-n, hiszen történelmet írnak. Fontos, hogy készen álljanak erre a kihívásra fizikális és mentálisan is.”

A játékosok húsvét után kiscsoportokban kezdik el a felkészülést, míg a teljes keret április 12-től készül együtt a Tüskecsarnokban egészen az április 22-i utazásig. Három játékost, a kapus Révész Zsuzsit, valamint a csatár Pázmándi Zsófiát és Metzler Reginát vésztartalékként neveztek meg.

A női csapat története során először vesz részt az elitvébén Az eseményre május 6–16. között kerül sor Kanadában. A magyar válogatott csoportellenfelei a japánok, a csehek, a németek és a dánok lesznek, a negyeddöntőbe a legjobb három együttes jut be.

A keret

Németh Anikó GK MAC Budapest
Szabó Fruzsina GK MAC Budapest
Tóth Zsófia GK KMH Budapest
Grkovic Jelena D KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska D KMH Budapest
Mayer Fruzsina D HTI Stars (CAN)
Németh Bernadett D MAC Budapest
Odnoga Lotti D Dartmouth College (USA)
Pártos Réka D MAC Budapest
Tóth Enikő D KMH Budapest
Knee Sarah D KMH Budapest
Dabasi Réka F KMH Budapest
Gasparics Fanni F MAC Budapest
Gowie Alexandra F MAC Budapest
Horváth Imola F MAC Budapest
Huszák Alexandra F KMH Budapest
Kiss Andrea F MAC Budapest
Kreisz Emma D Stanstead College (CAN)
Jókai-Szilágyi Zsófia F Lulea HF (SWE)
Jókai-Szilágyi Kinga F Vienna Sabres (AUT)
Pintér Hanna F SDE Stockholm (SWE)
Pintér Lili F SDE Stockholm (SWE)
Rónai Alexandra F MAC Budapest
Seregély Míra F OHA (CAN)
Szamosfalvi Petra F KMH Budapest

A stáb

Lisa Haley Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Edző
Kis András Edző
Budai Krisztián Kapusedző
Ács Ferenc Erőnléti edző
Tornyi Gábor Felszerelés menedzser
Dénes Veronika Rehabilitációs edző
Mondl Viktória Sportmasszőr
Jasó Judit Csapatvezető
Dr. Módy Tóbiás / Dr. Széplaki Attila Csapatorvos
Nagy István / Soós Judit Sportpszichológus
Kaposi Dávid Sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV