Megtartotta alakuló ülését a szakmai bizottság

2019.09.19. 12:00 |
Az id. Kovács Csaba vezette testületbe Fodor Szabolcsot, az FTC-Telekom vezetőedzőjét delegálta az Erste Liga.

Mint arról korábban beszámoltunk, az MJSZ elnökének előterjesztése és az elnökség döntése nyomán átalakult a szakmai bizottság szerepköre és összetétele. A testület tevékenységét átpozicionálják, a jövőben kevésbé operatív, inkább iránykijelölő és ellenőrző tevékenységet várnak tőle. A bizottság tagjai első körben a következők lettek: id. Kovács Csaba, Kovács Zoltán, Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna, Dr. Géczi Gábor, Egri Gergely és Fekti István. Augusztusban egy pozíciót nyitva hagytak az Erste Liga magyarországi csapatai által delegált jelöltnek. Ezt most betöltötték, a testület hetedik tagja a liga javaslata alapján Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom csapatának vezetőedzője lett. Döntés született a bizottság titkárának a személyéről is, ezt a feladatkört Fodor Ádám láthatja el.

A szakmai bizottság elnöki posztjára id. Kovács Csabát választotta meg az elnökség. A szövetség korábbi szakmai alelnöke és elnöke három év után vállalt ismét szerepet a magyar jégkorongsport irányításában.

Id. Kovács Csaba vezetése mellett a szakmai bizottság szeptember 17-én megtartotta alakuló ülését. Ezen az ügyrendi kérdések mellett egy stratégiai jelentőségű téma került napirendre. A szakmai bizottság célul tűzte ki, hogy alaposan, minden részletre kiterjedően megvizsgálja a honosított jégkorongozók szerepeltetésének szükségességét egyrészt a magyar válogatottban, másrészt a magyar bázisú, illetve a nemzetközi bajnokságokban részt vevő klubokban. Ezzel kapcsolatban indokolt esetben felmerülhet a kettős állampolgársággal rendelkező, de nem a magyar utánpótlás rendszerében képezett játékosok számának csökkentése, valamint vele párhuzamosan több fejődési lehetőség biztosítása a tehetséges hazai fiatalok számára.

A szakmai bizottság szándéka, hogy a helyzet felmérését, illetve a felmerülő érvek és ellenérvek mérlegelését követően konkrét javaslatokat tegyen a szövetség elnöksége részére.