Megnyerte a pozsonyi tornát a női válogatott

2024.02.10. 17:56 |

A magyar női csapat kétgólos hátrányból egyenlített, majd szétlövésben verte meg a házigazda Szlovákiát.

A magyar csapat kapujában Németh Anikó kezdett, Milibák Helga volt a tartalék. A meccsnapi keretből kimaradt Hayley Williams és Szamosfalvi Petra.

Kiválóan kezdett a válogatott, a 100. meccsét játszó Huszák Alexandra egy perc után betalált, miután szép mozdulattal húzta el a korongot a kapus mellett. Az első harmad kevés helyzetet hozott, aztán a folytatásban már a magyarok játszottak fölényben, de nem tudták növelni a különbséget. Az emberhátrányos védekezés jól működött, Németh Anikó nagyokat védett.

Aztán a harmadik felvonás elején szlovákok fordítani tudtak: az első gólt emberelőnyben szerezte Hlinkova egy kipattanót beütve, majd Istocyova húzott befelé és lőtte ki a rövid sarkot. Az 52. percben újabb magyar kiállítást használtak ki a hazaiak, Kubekova szerezte a harmadikat egy kapu mögül visszakapott korongot beütve. A magyar csapat azonban nem adta fel, és bő egy perc múlva Báhiczki-Tóth Boglárka csökkentette a különbséget egy közeli lövéssel. Hajtott az egyenlítésért a válogatott, a hajrában pedig emberelőnybe is került, és végül Metzler Regina egyenlíteni tudott egy kapu előtt kavarodás végén. 

A ráadás óvatos játékot hozott, Odnoga Lotti lövése okozott veszélyt, a másik oldalon pedig emberelőnyben fejezhették be a meccset, de Németh védte a kísérleteket.

A büntetőket a mieinktől Dabasi Réka, majd a hatodik párban Garát-Gasparics Fanni lőtte be, így 4-3-as magyar sikerrel zárult a meccs.

A válogatott hat ponttal meg is nyerte a pozsonyi viadalt - ahogy decemberben a budapestit is, ez pedig remek jel az áprilisi vb előtt. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV