Megint hosszabbításban nyert a BJAHC

2023.02.22. 21:25 |

Az alapszakaszelső behúzta a FEHA19 elleni harmadik negyeddöntős meccset is, így csütörtökön a továbbjutásért lép jégre.

Pörgős hokit hozott a nyitó játékrész. Az első helyzet Vorobjovék előtt adódott, a szezonbeli első Erste Liga-mérkőzésén védő Horváth Dominik hárított. A hazaiak dinamikus korongkihozatalokkal könnyedén eljutottak a támadó harmadba, de próbálkozásaik rendre elakadtak a jól blokkoló védőkben. A feszültnek tűnő Moksancevé volt az első kiállítás, Szabó Bence bójaként kerülgette a bekkeket, a vezetés viszont nem jött össze a liga legjobb emberelőnyös játékával bíró BJAHC-nak. A harmad második felében már jöttek a gólok is. A 15. percben Mingazov távolról púpozta ki a hálót emberelőnyben (1-0). A fehérváriak feltolt védelemmel és sokat korcsolyázva várták ellenfelüket és közel jártak a másodikhoz. A 17. percben Moksancev remek passzt adott Ambrusnak, akinek lövése a kapuvasról kifelé pattant. Az ellenakcióból egyenlítettek a fővárosiak: Garát korongja a vasról Elo elé pattant, aki nem hibázott (1-1). Ez nem szegte kedvét a hazaiaknak, össztűz alá vették a kaput és a 19. percben újra vezettek: Zohovs középről lőhetett, megpattanó korongja átcsorgott a gólvonalon (2-1). A szórakoztató és jó színvonalú első harmad megérdemelt fehérvári előnnyel zárult.

Gőz áthúzódó kiállítása miatt emberelőnyben kezdte a középső felvonást a FEHA19. Említésre méltó helyzet nem alakult ki. Öt az ötben Csollák ért furcsán a koronghoz a saját kapuja előtt, végül nem lett baja az esetből. A 27. percben Dolinar kapott kétperces büntetést egy szabálytalan ütközésért. Moksancev véleményezte az esetet, ő is kiküldték, sőt véglegest is kapott. A kettős fórt gyorsan kihasználta a BJAHC, Garát maradt üresen és kiegyenlített (2-2). A szimpla hátrányt már kivédekezték a fehérváriak, de ahogy kiegészültek, a játék késleltetéséért újabb büntetéseket kaptak, bő egy percig megint 5 a 3 ellen támadhattak a fővárosiak. Reiterék önfeláldozó védekezéssel kihúzták kapott gól nélkül. Tapintható volt a feszültség, Dobmayer és Djumic kapaszkodtak össze egy páros kiállításért cserébe. A folytatásban is maradtak a jégen a speciális egységek, 4 a 3 elleni hazai fór maradt ki. A sok emberhátrány kivette az erőt a hazai lábakból, Schlekmannék megpróbáltak gólokat szerezni a hajrában, de nem jártak sikerrel. A remek játékot hozó első harmad és az ideges második után a döntés a záró felvonásra maradt.

Kőkemény harc folyt a párharc sorsát meghatározó győzelemért. Fegyelmezettebben védekeztek a csapatok, kevesebb volt a kapura lövés. A BJAHC fogott ritmust, remek cserék követték egymást, Horváth Dominik több bravúrt bemutatva tartotta az eredményt. Csökkent az iram, a mezőnyben gyűrték egymást a felek. Az utolsó tíz perchez érve még mindig 2-2-es döntetlen virított az eredményjelzőn. Az 53. percben Zohovs maradt a jégen, miután egy ütő eltalálta, végül tudta folytatni. Kerülték a kockázatos megoldásokat a játékosok, ez jóval kevesebb helyzetet eredményezett. A hajrában a visszatérő Zohovs próbálkozott, lövése nem ért célt. A vége a Fehérváré volt, Dobos kapukerülése gólt ígért, nem jött össze, de egy emberelőnyt kiharcolt. Jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás kimaradt fehérvári emberelőnnyel indult, majd mindkét kapus bemutatott egy-egy óriási bravúrt. Felpörögtek az események, Horváth Dominik volt megint a főszereplő, míg a másik oldalon Csollák lövését hárította Kornakker. Mingazov kapuvasa következett. A mérkőzés és valószínűleg a párharc is a 71. percben dőlt el. Szabó Bence a kékről jól látta meg a kapu elé üresen érkező Schlekmannt, aki beletette az ütőjét a korong útjába, ezt már Horváth Dominik sem háríthatta (2-3).

A BJAHC hosszabbításban 3-2-re nyert, összesítésben 3-0-ra vezet, csütörtökön le is zárhatja a negyeddöntős párharcot.

Nyilatkozatok

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: „Kemény meccs volt, nagyon büszke vagyok a csapatra, ahogy játszottunk, a legjobb 60 perc volt a szezonunkban. Ennél többet nem nagyon kérhettem volna a srácoktól, emberelőnyöket védekeztünk ki a második harmadban. Meg kell találnunk a sikerhez vezető utat. Voltak kapuvasaink, kimaradt helyzeteink, jó formát mutattunk, még kijjebb kell tolnunk a határainkat.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: „Igazi playoff-mérkőzés volt, minden megvolt benne, ami erre jellemző. Úgy készülünk, hogy van még vissza négy mérkőzésünk, ezt is fogom felírni az öltözőben a táblára. A Fehérvár is ugyanott tart, négyet kell nyerniük a továbbjutáshoz. Ezért szép a sport, ebben minden benne van. Az elején talán jobban kezdett a FEHA, majd felvettük mi is a ritmust. Volt meccslabdánk a második harmadban, amikor öt a háromban is sikerült betalálnunk. Aztán megint kettős el3őnyben voltunk, azt értékesíteni kellett volna. Aztán mindkét csapat figyelt, volt egy két kapuvas is a másik oldalon. Összességében a harmadik és a negyedik harmad érzésre inkább a miénk volt.”

Milyen volt a hokitavasz?

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV