"Megérdemeltük az aranyat, sokat dolgoztunk érte"

2019.04.14. 02:45 |
Nyilatkoztak a főszereplők, miután a magyar női válogatott megverte Ausztriát, és megnyerte a budapesti, Divízió I/A világbajnokságot.

Pat Cortina: Édes ez az érzés, hiszen hatalmas nyomás volt a csapaton, nehéz ellenfelekkel mérkőztünk a feljutásért, ami óriási élmény. Szükség volt rá, hogy csapatként játsszunk, és ne két vagy három kulcsjátékostól függjön a teljesítmény. Talán ezt tudtam hozzáadni a válogatotthoz.

Gasparics Fanni: Leírhatatlan érzés. Annyira felspannolt már minket a meccs előtt, hogy ennyien kijöttek szurkolni. Az pedig, hogy a meccs előtt megtudtuk, már feljutottunk, csak levette a terhet a vállunkról. Tudtuk, hogy felszabadultan játszhatunk, de nem volt szabad kiengedni, mert mi nem ezüst-, hanem aranyérmesekként szerettünk volna feljutni. Hihetetlen öröm számomra, hogy ez sikerült. Nagyon örülök, hogy nekem is jól ment a játék a vb-n. Nehéz szezonom volt, sok megrázkódtatással, volt, amikor kilátástalannak tűnt a helyzetem, de azt szoktam mondani, hogy az igazság mindig győz, az utolsó pillanatig hinni kell a pozitív dolgokban, és ha az ember hisz az álmaiban és őszinte, akkor jó dolgok fognak vele történni. Érzek egy kis elégtételt is. A végére minden a helyére kerül. Örülök, és úgy érzem, ez méltó befejezése volt az idei szezonnak.

Horváth Tifani: Nagyon jó érzés, büszke vagyok mindenkire. Nekem most a vb-n az volt a feladatom, hogy harcoljak, és engem üssenek le a kapu előtt, de ez is egy hálás feladat, mert mindig benne vagyok az ölelkezésekben, amikor gólt lövünk. A vb-ben rengeteg munka volt, egy kicsi mélyponttal, amelyből fel kellett állnunk. Ez volt életem legemlékezetesebb egy hete. Minden úgy sikerült, ahogy elterveztük. Megérdemeltük az aranyat, sokat dolgoztunk érte. Pat Cortinának hatalmas szerepe van a sikerben. Nagyon fontos egy női csapatnál az, hogy ne csak jó edző, hanem jó pedagógus is legyen az ember – ő mindkettőt megmutatta. Olyan beszédeket tartott, amelyekkel mindenkit motivált, és amikor kellett, felemelte a hangját. Nagyon hálásak vagyunk neki, amiért elkísért minket ezen az úton.

Huszák Alexandra: Hihetetlen nagy öröm. Rengeteg dolog kavarog a fejemben, olyan tettet vittünk véghez, amit előttünk másik magyar női csapat még nem. Nagyon büszke vagyok a csapattársaimra, a stábtagokra és a vb-t rendezőkre – szuper esemény volt, amelynek minden pillanatát élveztük. Külön köszönet a szurkolóknak, hogy meccsről meccsre többen jöttek és egyre hangosabban buzdítottak minket. Óriási élmény volt, talán ennyi néző előtt még nem játszottam életemben. Amikor annak idején újraélesztették a női jégkorongot, én már tagja voltam annak 16 évesen – mintha tegnap lett volna. Nem volt könnyű az út, de minden másodpercét élveztem. Az ilyen sikerekért, az ilyen élményekért érdemes ezt a sportot űzni, hiszen nem mindenkinek adatik meg ez. Nem volt könnyű meccs a csoportban, mindegyiket meg akartuk nyerni. Mindig olyan mentális felkészültséggel próbáltunk kikorcsolyázni, hogy győzzünk. Hihetetlen hálás vagyok, amiért Pat Cortina csatlakozott hozzánk, rengeteget köszönhetünk neki, nem lehet neki elégszer megköszönni, hogy mennyi profizmust, szakmai tudást, motivációt hozott. Amikor kellett, keményebben odaszólt, és ez is szükséges volt a diadalhoz.

Nooren Averi: Káprázatos hét volt, rendkívül izgalmas! Úgy mentünk neki a világbajnokságnak, hogy feljuthatunk és megnyerhetjük – és megcsináltuk! Furcsa volt az utolsó mérkőzésünk előtti hangulat, hiszen már feljutottunk. Előtte nem akartunk a Dánia–Norvégia meccsel foglalkozni, ám nyilván mindannyiunk fejében ott motoszkált. Én például már éjjel sem tudtam rendesen aludni, pedig nem szoktam izgulni a meccsek előtt, de ma én is alig bírtam magammal. Igyekeztünk a saját játékunkkal foglalkozni, erősen kezdeni és gyorsan folytatni – így is tettünk. Pat lenyűgöző volt, amilyen fejlődést véghez vitt ezzel a csapattal… A hozzáállás, a mentális felkészítés, az optimizmus volt a fő, hogy csapatként dolgozzunk. Jövőre hihetetlen élmény lesz az elit-világbajnokság, hiszen Nova Scotiában lesz, én pedig kanadai-magyar kettős állampolgár vagyok, úgyhogy ott is otthon játszom majd. Ám nem emiatt lesz igazán különleges, hanem mert most együtt értük el a feljutást!

Dabasi Réka: Még egy darabig nehéz lesz felfogni ezt a sikert. Sokat jelentett, hogy ennyien kijöttek. Amikor elkezdtünk jégkorongozni, senki sem számított arra, hogy egyszer majd Budapesten játszunk vb-n az A csoportba jutásért ennyi ember előtt. Örök emlék marad. Tudtuk a dánok eredményét, így felszabadultabban tudtunk játszani, de így is mindenképpen aranyat akartunk nyerni.

Seregély Míra: Elképesztő érzés, de egyelőre nagyon új, még nem tudom feldolgozni. Sűrű év volt, az U18-asokkal is érmet szereztünk, most pedig feljutottunk. Úgy voltam vele, hogy azt a feladatot, amit adnak, teljesítsem. Úgy érzem, fejlődtem ez alatt az egy hét alatt is. Jó érzés volt a vb egész végig, hiszen hazai közönség előtt egy jó csapattal tudtunk nagy dolgokat elérni. Pat Cortina nagyon jó ember, megtalálja az összhangot mindenkivel és jól motivál.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV