Megállíthatatlanul menetel a DAB

2017.12.02. 22:13 |

Az új brassói igazolás góllal mutatkozott be, de ez is kevés volt a Dunaújváros ellen, amely már hét meccse veretlen az Erste Ligában.

Az új brassói igazolás góllal mutatkozott be, de ez is kevés volt a Dunaújváros ellen, amely már hét meccse veretlen.

A Brassó sérültjei közül csak Roberto Gliga tudta vállalni a játékot, Braden Walls, Logan MacMillan, Mihály Árpád és Bíró Gergő is kihagyta a találkozót, míg a másik oldalon Mestyán István nem volt bevethető.

Kiegyenlített csatát hozott az első harmad, játékban és gólok számában is. A 18. percben a Dunaújvárosi Acélbikák együttese szervezett vezetést emberhátrányban, Silló révén, majd egy percen belül az új brassói igazolás, a tavaly még Dunaújvárosban játszó Jere Ölander egyenlített.

A második felvonás elején az Acélbikák kerültek emberelőnybe, s Léránt góljával alig ötven másodperc alatt ki is használták azt. A folytatásban a kapusoké volt a főszerep, Tőke és Duschek is jól védett.

Az utolsó harmad ismét gyors DAB-góllal indult, ezúttal Odnoga volt eredményes. A  taktikus védekezéssel nem tudott mit kezdeni a brassói alakulat, mely hiába került emberelőnybe a hajrában, majd hozta le kapusát is, Turcotte találata végleg eldöntötte a győzelmet.

A DAB sorozatban hetedszer nyert, és már közelít a dobogósokhoz. A Brassó zsinórban ötödik meccsén nem tudott győzni.

ASC Corona Brasov-Dunaújvárosi Acélbikák 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Gyerehokizni