Megalakult a JÉSZ

2016.08.12. 13:10 |

A nyári előkészítés után 13 válogatott játékos jelenlétében, további hokisok támogatása mellett megalakult a játékosok érdekképviseleti közössége. Meglepő, de eddig még nem volt ilyen Magyarországon. Az alábbiakban a szervezet tájékoztatását közöljük.

Augusztus 8-án, hétfő este megalakult a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete (JÉSZ).

A szervezet első elnökévé ifj. Kovács Csabát választották a jelenlévők, a két alelnök dr. Leleszi Zoltán és Pavuk Attila.

Egyesületünk a szisztematikus fejlődést tűzte ki célul, lépésről lépésre kívánja felépíteni a működését. Hamarosan minden olyan funkciót el szeretne látni, ami egy hatékony, életre való érdekvédelmi egyesülettől elvárható. Céljaink elérése érdekében szervezetünk törekszik arra, hogy a magyar jégkorongélet szereplőivel, kiváltképp a sportegyesületekkel és a Magyar Jégkorong Szövetséggel hatékony együttműködést alakítson ki.

A JÉSZ a közeljövőben minél több játékosnak igyekszik bemutatni magát és tevékenységét, amellyel a legkisebbektől a profikig, a pályakezdőktől a visszavonulókig igyekszik segítséget, támogatást nyújtani. Ezt követően igyekszünk a feladatokat minél szélesebb konzultációt követően, a lehető legnagyobb egyetértésben meghatározni. A megfogalmazott célokról és az elért eredményekről időről időre tájékoztatni fogjuk a jégkorongos társadalmat és közvéleményt.

A tagság iránt érdeklődő jégkorongozók az alábbi elérhetőségen vehetik fel a kapcsolatot az érdekvédelmi szervezettel:

Pavuk Attila (alelnök)

Telefonszám: +36 30 663 8162

e-mail: jegkorongozokert@gmail.com

Az alapító ülésen az alábbi játékosok vettek részt:

Trencsényi Kitti
Benk András
Galanisz Nikandrosz
Gröschl Tamás
Kiss Ákos
Kiss Dániel
Kovács Csaba
Nagy Gergő
Pavuk Attila
Pozsgai Tamás
Rafaj Attila
Somogyi Balázs
Szappanos Dávid

Nem tudott személyesen részt venni, de Vas János támogatta a megalakulást, miként az ülés időpontjában klubelfoglaltságon részt vevő, az előkészítés során megkérdezett Fehérvár-, Debrecen- és Dunaújváros-játékosok is bizalmukról biztosították a JÉSZ-t. Ugyancsak a szervezet mögött áll több külföldön játszó magyar játékos, élükön a válogatott csapatkapitányával, Vas Mártonnal.

Az alapítók köszönetet mondanak a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) hathatós és önzetlen segítségéért.

Fotó: AFP Photo/Yuri Kuzmin