Másodszor is a csehek győztek

2020.12.19. 15:21 |

A magyar női válogatott sokáig jól tartotta magát a szintén A csoportos Csehország ellen, végül 5-0-ra kapott ki Litomericében.

Változatlan sorokkal, a kapuban viszont Tóth Zsófiával kezdett a magyar női válogatott a Csehország elleni második mérkőzésen Litomericében. A hazaiak is kapust cseréltek, Svejdova védett.

Lisa Haley szövetségi kapitány a pénteki meccsen a harmadik harmad játékát dicsérte, így az volt a cél, hogy ott folytassa a csapat, ahol abbahagyta. Ez nagyrészt sikerült is: bár a csehek voltak dominánsak az első percekben, nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, köszönhetően a mieink jó védekezésének. A hatodik percben mutatta be első bravúrját Tóth, egy kettő az egy elleni cseh akció végén védett szépen. A másik oldalon Kiss Andrea lőtt középről. A 7. percben megfogyatkoztak a hazaiak, és a mieink tűzijátékot rendeztek a kapu előtt: Gasparics Fanni kétszer is próbálkozott, majd Kreisz Emma is, de nem sikerült betalálni. Tóthnak is akadt dolga, de védései és kinyúlásai is jó üteműek voltak. A 16. percben Pintér Hanna kapott büntetést, ám a hátrányos védekezés ismét jól működött. Sőt, egy cseh büntetés esélyt kínált, ám fórban az ellenfél két veszélyes kontrát is vezetett.

A második harmad elején sem változott a játék képe, a mieink nem hagyták kibontakozni a cseheket, míg a mieink a gyors akciókkal próbálkoztak. Öt perc után vezették a legveszélyesebb támadást a hazaiak, de Tóth szép mozdulattal kapta le a hosszú felsőbe tartó korongot. A magyar kapus a folytatásban is biztosan védett. A 30. percben a magyarok emberelőnybe kerültek, de ezúttal a hazaiak ölték eredményesen az időt, a legveszélyesebb próbálkozás Odnoga Lotti távoli lövése volt. A kiegészülés után megszerezte a vezetést Csehország: Pribylova egy szép csel után talált be középről a 32. percben (1-0). A gól után is lendületben maradt az ellenfél, és a 35. percben Mills duplázta meg az előnyt, második ütemben érkezve bombázott a kapuba (2-0). A harmad végét is megnyomták a csehek, egyszer a felső vas segítette ki Tóthot.

Az utolsó felvonás elején Szick Dorkának volt helyzete, majd a csehek lehetőségei következtek, ám Tóth nagyokat védett, emberhátrányban is. A kiállításból visszatérő Kreisz iramodhatott meg, de fonákkal mellé lőtt. Aztán Szick visszatett korongját nem tudták felszabadítani a csehek, Sarah Knee nagy lövését végül védte a kapus. A mieink emberelőnyben támadhattak és szépen végig is játszották az akciót, de Kreisz két nagy lövése is a kapusé lett. Az utolsó tíz percet jobban bírták a hazaiak. Az 51. percben Mrazova volt eredményes, egy buli után maradt egyedül (3-0). Négy perccel később Skrdlavo növelte a vezetést, miután bekotorta közelről a korongot, ami Ledlova csele után került elé (4-0). Az 58. percben pedig szintén közelről találtak be a csehek, ezúttal Vanisova előzte meg a védőket (5-0).

A magyar válogatott összeállítása:

Kiss A., Rónai, Pázmándi
Seregély, Pintér L., Gowie
Jókai-Szilágyi K., Kreisz, Gasparics
Pintér H., Horváth I., Szick

Mayer, Kiss-Simon
Odnoga, Knee
Szamosfalvi, Németh B.
Pártos

Tóth Zs. (Németh A.)

A program

December 18., péntek 17.30 Csehország-Magyarország 5-0
December 19., szombat 13.15 Csehország-Magyarország 5-0

A keret

Németh Anikó GK MAC Budapest
Révész Zsuzsa GK Debreceni HK
Tóth Zsófia GK KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska D KMH Budapest
Knee Sarah D KMH Budapest
Mayer Fruzsina D KMH Budapest
Németh Bernadett D MAC Budapest
Odnoga Lotti D Dartmouth College (USA) / MAC Budapest
Pártos Réka D MAC Budapest
Gasparics Fanni F MAC Budapest
Gowie Alexandra F MAC Budapest
Horváth Imola F MAC Budapest
Jókai-Szilágyi Kinga F Vienna Sabres (AUT)
Kiss Andrea F MAC Budapest
Kreisz Emma F MAC Budapest / Stanstead College (CAN)
Pázmándi Zsófia F MAC Budapest
Pintér Hanna F SDE Stockholm (SWE)
Pintér Lili F SDE Stockholm (SWE)
Rónai Alexandra F MAC Budapest
Seregély Míra F MAC Budapest / OHA (CAN)
Szamosfalvi Petra F KMH Budapest
Szick Dorka F KMH Budapest

A stáb

Lisa Haley Head Coach / Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Coach / Edző
Kis András Coach / Edző
Budai Krisztián Goalie Coach / Kapusedző
Ács Ferenc S&CC / Erőnléti edző
Tornyi Gábor Equipment manager / Felszerelés menedzser
Dénes Veronika Physiotherapist / Rehabilitációs edző
Mondl Viktória Sport massage therapist/ Sport masszőr
Jasó Judit Team Manager / Csapatvezető
Dr. Széplaki Attila Team doctor / Csapatorvos
Nagy István/Soós Judit Sportpszichológus /sport psychologist
Kaposi Dávid Press / Sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV