Markus Juurikkala a Gyergyói Hoki Klub új vezetőedzője

2024.05.13. 09:05 |

Az UTE korábbi trénere veszi át a gyergyószentmiklósi csapat irányítását, segítője Szaller Márk lesz.

A Gyergyói Hoki Klub bejelentette eddigi vezetőedzője, a csapattal 2023-ba Erste Liga-győztes Szilassy Zoltán utódját. A sportigazgatóvá előlépett tréner helyét az a Markus Juurikkala veszi át, aki a legutóbbi szezonban az UTE mestere volt. A finn szakember jól kezdte a szezont a lila-fehérekkel, végül az alapszakaszt a hatodik helyen zárták az újpestiek, aztán a negyeddöntőben kisöpörte őket a GYHK. Markus Juurikkala segítője Szaller Márk lesz. A 28 éves edző a legutóbbi idényben a Budapest Jégkorong Akadémia U21-es együttesét irányította, illetve Magyarország U17-es válogatottjánál látott el másodedzői feladatokat.

Az új vezetőedzővel kapcsolatban Szilassy Zoltán, az új sportigazgató aki ugyebár nem mellesleg az elődje a klub közösségi oldalán elmondta: "Markusnak egy kész csapatot kell átvennie, aminek megvannak a nehézségei és előnyei is. Egy olyan edzőt kerestünk, aki ismeri a ligát, ismeri a csapatot is. 3-4 név is felmerült, és számos egyeztetés, személyes beszélgetések után rá esett a választás. A kapcsolatot akkor vettük fel vele, miután továbbjutottunk az UTE ellen, és persze mielőtt megállapodtunk volna, alaposan informálódtunk róla. Ő egy fiatal, szorgos, sokat videózó, sokat elemző, gondolkodó edző, aki 5 évet is dolgozott légiós edzőként egy csapatnál, azaz szeret építkezni, nem pedig ugrálni egyik helyről a másikra.”

A Gyergyói HK az ötödik klub, amely az edzőváltását követően bejelentette az új trénerét a következő szezonra: a FEHA19 Anatoli Bogdanov helyett Tokaji Viktorral, a DVTK Jegesmedvék Steve Kasper helyett Láda Balázzsal, a Dunaújvárosi Acélbikák Niko Eronen helyett Somogyi Balázzsal, az UTE Markus Juurikkala helyett Jason Morgannel vág neki az új idénynek.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV