Majoross Gergely: a fejlődésünket szolgálja, hogy ilyen csapatokkal játszhatunk

2024.06.03. 15:37 |

A férfiválogatott szövetségi kapitánya a világbajnokság csoportbeosztásáról és az első edzőtáborról is beszélt.

Mint az múlt héten kiderült, a magyar férfi jégkorong-válogatott a jövő évi A csoportos világbajnokságon a címvédő csehekkel, a mostani döntős Svájccal, a tavalyi ezüstérmes németekkel, az Egyesült Államokkal, Dániával, Norvégiával és Kazahsztánnal került azonos csoportba.

„Nagyjából mindegy volt, hogy melyik csoportba kerülünk, örülünk, hogy ott lehetünk az elitben és készülünk. Az elosztási elv azt garantálja, hogy nagyjából hasonlóan erős a két csoport, és ez most is így történt. Az egyedüli hátrány talán az, hogy a mi csoportunkban az egyik középcsapat a hazai Dánia. Az Egyesült Államokkal kevesen játszhattunk mostanában, emiatt ez a találkozó mindenképpen érdekes lesz, és az is különleges lehetőség, hogy a mostani két döntőssel is összecsaphatunk. Az a jó és a fontos, hogy élvonalba tartozó válogatottakkal játszhatunk az új szezonban elég sokszor, ami a fejlődésünket segítheti elő” – mondta Majoross Gergely, a magyar csapat új szövetségi kapitánya.

A szakvezető elárulta azt is, hogy június 12-14. közöttre már összehívnak egy fiatal keretet. Az edzőtáborban az erőnléti tesztelés és felkészítés mellett lesznek jeges edzések, valamint sportpszichológusi foglalkozások is. A szakmai stáb láthatja, hogy a fiatalabb játékosok hol tartanak, és mivel lehet hozzájárulni az ő fejlődésükhöz – tette hozzá.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV