A hibáink sokba kerültek nekünk

2019.04.29. 12:25 |
Nyilatkozatok a magyar válogatott Dél-Korea elleni 1-5-ös vb-mérkőzését követően.

Majoross Gergely, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Tudtuk, hogy Dél-Korea csapata veszélyes és gyors, ezért meg kell becsülnünk a korongot. Úgy gondolom, a mérkőzés bizonyos részeiben nem játszottunk rosszul, képesek voltunk dominálni. Azonban olyan hibákat is elkövettünk, amelyek sokba kerültek nekünk, és egy idő után nem volt esélyünk visszajönni a meccsbe. A világbajnokságon minden csapatnak öt mérkőzést kell játszania. Napról napra javulnunk kell, a folytatásban jobban kell jégkorongoznunk."

Jim Paek, a dél-koreai válogatott szövetségi kapitánya: "Számunkra nagyon jó mérkőzés volt ez, győzelemmel kezdtük a világbajnokságot. Ezen a tornán minden mérkőzés nehéz, és egyre nehezebb lesz, fontos volt a jó kezdés. Nagyon keményen dolgoztunk egy erős csapat ellen, igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani, sikerült helyzeteket kiakakítanunk, többet is belőttünk közülük, a kapusunk kiválóan védett. De ez csak egy mérkőzés volt, és a következő sem lesz kevésbé kemény."

Galló Vilmos: "Megvoltak a helyzeteink, nem tudtuk belőni őket, rossz helyeken vesztettünk korongokat, felesleges kiállításokat szedtünk össze, ezek mind visszaütötöttek. A kapusuk elég jól védett, de nekünk is van mit fejlődnünk abban, hogy a kipattanókat elérjük, és talán jobb helyekre is lőhettük volna a korongokat. A helyzeteket be kell lőni, ezen biztosan javítani fogunk."

Szirányi Bence: "Az első harmadot picit laposan kezdtük, de aztán felébredtünk, elkezdtünk nyomni, voltak lehetőségeink. Mentünk előre, támadtunk, ők arra vártak, hogy hibázzunk, és amikor ez megtörtént, négyen ugrottak előre, és sikerült eredményesnek lenniük. Tudtuk, hogy rájuk akarunk menni, tudtuk, hogy figyelni kell, mert ugranak, de kicsit ez most lutri volt, és nekik jött össze. Biztos, hogy meg fogjuk nézni, mi nem működött, és az is biztos, hogy holnap jobban kell koncentrálnunk."

Bálizs Bence: "Előfordul, hogy hibáznak a srácok, előfordul, hogy hibázok én is. Koncentrációban hiányosságaink voltak, hiába nyomtunk, nem voltunk elég hatékonyak. A világbajnokság kicsit mindig olyan, mint a playoffkör, a következő meccsen lehet javítani. A legjobb az egészben az, hogy ennél csak jobb lehet. Megnézzük, hogy mit csináltunk rosszul, tudnunk kell tanulni."

Erdély Csanád: "Nem megfelelően hajtottuk végre azt, amit elterveztünk, legfeljebb negyven-ötven százalékosak voltunk ebben. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni. A korongkihozatalaink egyáltalán nem voltak élesek, pedig tudtuk, hogy a letámadásaik agresszívak. Sokszor fordították vissza a játékot, ebből rengeteg helyzetük lett. Aztán futottunk az eredmény után, és kicsit frusztráltak is voltunk a harmadik harmadban. Senki nem lehet mérgesebb ránk, mint mi magunkra. De holnap jön a következő meccs, úgyhogy gyorsan kimérgelődjük magunkat, aztán igyekszünk változtatni azokon a dolgokon, amelyeken szükséges. Várnak ránk a fehéroroszok."

Hári János: "Nehéz ilyen meccsen játszani, amikor nyomsz, nyomsz, és így betömörül az ellenfél. Ettől függetlenül több gólt kellett volna szereznünk. Egy ilyen ellenfél ellen a vezetés nagyon fontos, ha nem sikerül, egyre nehezebb és nehezebb lesz, és most ez történt. Ebből jön ha nem is a pánik, de a hibák sora. Nekik most minden összejött."

A vb magyar érdekeltségű programja

április 29., hétfő, 8:30: Magyarország–Dél-Korea 1-5
április 30., kedd, 15:30: Fehéroroszország–Magyarország
május 2., csütörtök, 8:30: Litvánia–Magyarország
május 3., péntek, 15:30: Magyarország–Szlovénia
május 5., vasárnap, 15:30: Kazahsztán–Magyarország 

A keret

Bálizs Bence

G

MAC Újbuda

Rajna Miklós

G

MAC Újbuda

Vay Ádám

G

DVTK Jegesmedvék

Macaulay Scott

D

MAC Újbuda

Pozsgai Tamás

D

MAC Újbuda

Stipsicz Bence

D

Fehérvár AV19

Szabó Dániel

D

Fehérvár AV19

Szirányi Bence

D

DVTK Jegesmedvék

Varga Arnold

D

UTE

Wehrs Kevin

D

Tölzer Löwen (GER)

Bartalis István

F

Schwenningen (GER)

Benk András

F

UTE

Bodó Christopher

F

MAC Újbuda

Erdély Csanád

F

Fehérvár AV19

Galló Vilmos

F

Timra

Hári János

F

Fehérvár AV19

Magosi Bálint

F

DVTK Jegesmedvék

Nagy Gergő

F

FTC-Telekom

Nagy Krisztián

F

MAC Újbuda

Sarauer Andrew

F

Fehérvár AV19

Sofron István

F

Fehérvár AV19

Terbócs István

F

MAC Újbuda

Vas János

F

DVTK Jegesmedvék

A stáb

Majoross Gergely

Megbízott szövetségi kapitány

Szilassy Zoltán

Másodedző

Farkas Tamás

Kapusedző

Kiss Dávid

Videóedző

Nagy Ákos

Erőnléti edző

Dr. Majzik Ernő

Csapatorvos

Bagonya Imre

Fizioterapueta

Sashalmi Tamás

Fizioterapeuta

Nagy József

Felszerelésmenedzser

Imre Lajos

Csapatvezető

Szilágyi Levente

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV