Magyarország lesz a házigazdája a fiú U18-as világbajnokságnak

2024.05.24. 14:15 |

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség prágai kongresszusán döntöttek a következő idény tornáinak rendezési jogáról.

A Magyar Jégkorong Szövetség pályázata elnyerte az IIHF-kongresszus támogatását a férfi U18-as divízió 1/A világbajnokság megrendezésére. A székesfehérvári Alba Aréna a tervezett helyszín, a vb-t 2025. április 20. és 26. között rendezik. Az elitből kieső Kazahsztán, Ukrajna, Ausztria, Dánia, valamint a feljutó Szlovénia lesz a mieink ellenfele.

Az U20-asok Bledbe utaznak december 9-15. között, ugyanis Szlovénia rendezi a juniorok divízió 1/A vb-jét. Ezen a házigazda mellett a norvég, a francia, a dán és az osztrák csapat vár a magyarokra.

A magyar szövetség jelezte, hogy nyitott a női U18-as divízió 1/A vb megrendezésére is, de erről végleges döntés még most nem született. Más ország nem pályázott a rendezésre. A helyszínt az IIHF őszi kongresszusán jelölik ki, ahogy arra a korábbi években is volt már példa. A női U18-asok a japán, az olasz, a francia, az osztrák és a norvég együttessel találkoznak a következő évi vb-n.

Az már korábban eldőlt, hogy az A csoportos férfi vb-t jövőre Herning és Stockholm rendezi, az hamarosan kiderül, hogy az elitbe visszajutó magyarok melyik csoportba kerülnek. A női A csoportos vb-t pedig Csehországban tartják április 9. és 20. között.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV