Magyarország legmodernebb jégcsarnokát adták át Győrben

2020.09.03. 10:10 |

Ünnepélyes korongbedobással és szalagátvágással adták át Győrben az új Nemak Jégcsarnokot. Magyarország legújabb és legmodernebb jeges sportkomplexuma 2 milliárd 170 millió forintos beruházásból valósult meg. 

Az új jégcsarnok a Győri ETO Hockey Klub 350 igazolt jégkorongozó és műkorcsolyázó sportolója mellett szeptembertől az Erste Ligában szereplő Titánok jégkorong-csapatnak is az otthona lesz, amely itt játssza a hazai mérkőzéseit.

Győr mindig is szerette a jeget és a téli sportokat. A Győri Korcsolyázó Egyesület már 1870-ben megalakult, a Győri ETO hokisai pedig az 1950-es években részt vettek a hazai ifjúsági és vidéki jégkorongbajnokságokban, letéve ezzel a sportág alapjait a városban.

A szerdán felavatott sportkomplexum alapkövét 2017 novemberében helyezték el, teljes területe több, mint 4000 négyzetméter. Az új épületegyüttesben a jégpálya mellett helyet kapott öt csapat- és egy bírói öltöző, valamint egy edzőterem. A főépületben van továbbá egy sportbolt, egy mele-gítőkonyhás vendéglátóipari egység és egy modern oktató terem, amely a hazai utánpótlás-nevelés mellett az első osztályú és nemzetközi sporteseményeken a vendégek kényelmét szolgálja.

A Nemak Jégcsarnok befogadóképessége 1200 fő, melynek részeként családbarát szektort is ki-alakítottak. Gyermekfoglalkoztatóval, családbarát jegystruktúrával, egyéb kiegészítő szolgáltatá-sokkal – például mérkőzések alatt a gyermekek korcsolyaoktatásával – szeretnék vonzóvá tenni a jégkorongmérkőzéseket és a korcsolyázást a családosok számára. A komplexum alkalmas hazai első osztályú és nemzetközi mérkőzések megrendezésére, edzőtáborok szervezésére is.

A Győri ETO Hockey Klub és a Fehérvár AV19 által kötött stratégiai megállapodás lehetővé teszi, hogy 2020-tól az új Nemak Jégcsarnokban a Titánok Erste ligás jégkorongcsapata is játsszon, ez-zel is lehetőséget és motivációt adva a saját nevelésű győri tehetségeknek arra, hogy saját város-ukban válhassanak első osztályú játékossá, illetve a sportszerető közönség számára elérhetővé válnak a magyar bázisú nemzetközi bajnokság mérkőzései Győrben.

Az új jégcsarnoknak már az első nemzetközi eseményét is lekötötték: 2021 januárjában itt rende-zik Győr város első télisport-világversenyét, az U18-as Divízió I/A csoportos női jégkorong-világbajnokságot a magyar válogatott részvételével.

A csarnok a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. közel 1,7 milliárd forintos társaságiadó-támogatásával, a beruházás közel ötszázmilliós önerejével, a Győr Megyei Jogú Város Önkor-mányzata által biztosított 259 millió forinttal, valamint győri vállalatok és magánszemélyek ön-kéntes felajánlásával készült el széles körű társadalmi összefogás eredményeképpen. A teljes be-ruházás összességében meghaladja a 2 milliárd 170 millió forintot.

Az új Nemak Jégcsarnokkal, a kis méretű gyakorló jégpályával, illetve a sátras fedésű műjégpályával és az abban található – Magyarországon egyedülálló – speciális jégkorongfejlesztő központtal Magyarország legnagyobb és legmodernebb jégcentruma jött létre.

A Nemak Jégcsarnok első nyilvános eseménye vasárnap 16 órakor lesz, amelyen a Titánok csapata a DEAC együttesét fogadja. A koronavírus-járvány miatt a mérkőzésre legfeljebb 500 jegyet érté-kesíthet a klub, amelyeket kizárólag online lehet elérni az Eventim hálózatában.

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/titanok-deac-gyor-nemak-jegcsarnok-555985/event.html

Már ezen a mérkőzésen is elérhetőek lesznek a családbarát jegyek és szolgáltatások.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV