Szép győzelmet aratott a fiatal magyar válogatott

2019.02.08. 18:15 |
A fehéroroszok háromszor is vezettek, a mieink azonban mindháromszor egyenlítettek, és egy remek harmadik harmaddal 5-3-as győzelmet arattak.

Jól kezdte Kiss Bencével a kapuban a magyar válogatott a mérkőzést, rövid tapogatózás után magához ragadta a kezdeményezést, jöttek is a lövések, a fehérorosz hálóőr azonban a helyén volt. Becze Tihamér csinált magának óriási helyzetet, megkerülte a kaput, a befejezés azonban nem sikerült. Nem sokkal később Szita lépett ki jó passzal, a kapus védett. A 8. percben némiképp váratlanul vezetést szerzett az ellenfél. Bulit vesztettünk a harmadunkban, a pakk Greckijtől Voronovhoz került, aki takarásból a kapu bal oldalába lőtt. Kellett egy kis idő, mire a magyar válogatott magához tért, de amint ez megtörtént, ismét veszélyes akciókat vezettünk. Az emberelőnyt is viszonylag agilisan játszották meg a mieink, a legnagyobb lehetőségnél azonban a támadónk elütött a korong fölött. Adódott még helyzet Mihály Ákos, Horváth Bálint és Odnoga előtt, gól azonban nem született, ahogy a túloldalon sem – azért a technikás és korongbiztos fehéroroszok is fel-felbukkantak Kiss Bence közelében. A végén még ki kellett védekezni egy hátrányt, sikerrel tették a fiúk.

A második játékrészben is hamar a magyar csapatnál volt a dominancia, ami előbb egy emberfórt kamatozott, majd megjött az egyenlítő gól is. Odnoga Mátyás passzolt öt a négy elleni játékban Terbócshoz, akinek az első lövését még védte Borodulja, ám az ismétléssel szemben tehetetlen volt, 1-1 a 23. percben. A folytatásban többször is közel jártunk a fordításhoz, nem jött össze, viszont a fehéroroszok visszavették a vezetést. Épp lejárt Imre Patrik kiállítása, amikor Greckij hatalmas gólt ragasztott a felsőbe, 1-2. Erre viszonylag hamar érkezett a magyar válasz, korongszerzés után Mihály Beczéhez játszott, aki azonmód kilőtte a kapu bal oldalát, 2-2 a 35. percben. Ezután a fehéroroszok fegyelmezetlenségükkel tűntek ki, így gyakorolhattuk a fórjátékot, újabb gólt azonban a második szünetig nem sikerült elérnünk.

Nem úgy a harmadik felvonásban, igaz, ekkor is a fehéroroszok találtak be előbb, ismét Greckij révén, aki távoli lövéssel talált utat Kiss Bence kapujába emberelőnyben. Ezt követően végképp átvettük az irányítást. Kiss Patrik lódult meg szép cselekkel, de egyrészt kisodródott, másrészt bántották, gól nem lett ebből, fór igen. Ő maga büntetett, szépen verte be Mihály Ákos keresztpasszát, 3-3. A bedobás után másodpercekkel belőhette volna a következőt, ám ez a helyzet még kimaradt. Újabb előnyt kaptunk, másodpercekkel később Beczét is leküldték. Négy a négy ellen nem született gól, a csapatok kiegészülése után közvetlenül igen, a fehérorosz védő eladta a korongot, az érkező Németh Attila lecsapott rá, 4-3 ide. Ha egyszer egy üzlet beindul: három perc sem telt el, amikor az előre osonó Láday kapott pakkot Reisztől, előtte, megpattant, behullott, 5-3. A fehéroroszok próbáltak nyomni az egyenlítésért, de az erejük egykettőre elfogyott, utána ismét a magyarok álltak közel a hatodikhoz. Az ellenfél egy kiállítással eljátszotta a lehetőséget, hogy kapuslehozatallal próbálkozzon, az utolsó két percben öt a négy ellen támadhattunk. Bement az bizonyos hatodik is, ám a játékvezetők a lövés pillanatában szabálytalanságot fújtak, így 5-3-ra nyert Magyarország.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány: “Úgy gondolom, jobbak voltunk mind a három harmadban, méghozzá elsősorban csapatként nőttünk az ellenfelünk fölé. A fehéroroszoknak is voltak technikás és magasan képzett játékosaik, akik szép dogokat mutattak, de ezt csapatmunkával ellensúlyozni tudtuk. Az olasz válogatott erősebb ellenfél lesz a beloruszoknál, de ez nem baj, mert ha szervezettek és összeszedettek vagyunk, akkor a jobbak ellen jobb játszani. Színvonalasabb mérkőzésre számítok, mint amilyen ez volt, van is min dolgoznunk, de az első és a második találkozónk alapján is azt mondhatom, jó úton járunk.”

Becze Tihamér: “Megkaptam az első gólos korongomat az öltözőben, mondtam a srácoknak is, hogy ez számomra különleges korong. Utánpótlásban nem lehettem magyar válogatott, más úton jutottam el idáig, mint a többiek. Szerintem nekem ez a győzelem most egy picit több, mint a társaimnak. Fiatal csapattal játszottunk egy fiatal csapat ellen, szoros meccsen nyertünk, úgy érzem, mindent kitettünk az asztalra. A mi fiataljaink jó szellemben játszanak, könnyen felfogják a játék struktúráját, mindent meg akarnak tenni a sikerért, nekik is nagy lehetőség, hogy itt lehetnek.”

Jászai Dávid: “A meccs előtt nagyon izgultam, de ez jó izgulás volt. Ahogy az első egy-két csere lement, megnyugodtam. Úgy érzem, nem ment rosszul a játék, és nagyon jó érzés volt képviselni Magyarországot.”

Kiss Bence: “Tegnap este jobban izgultam, mint a mai nap folyamán. Amikor lefeküdtem, még járt az agyam, de ma már úgy ébredtem fel, hogy élveznem kell az első felnőtt válogatottságomat. Ez egy mérföldkő az életemben, és igyekeztem minél jobban felkészülni, másra nem is volt időm. Úgy érzem, jól játszott a csapat.”

Mihály Ákos: “Nagyon vártam a meccset, aztán amikor túl voltam az első cserén, megnyugodtam én is, és próbáltam egyszerűen játszani. Azt hiszem, elég jól sikerült. A gólt begyakorolt figurából szereztük, örülök az asszisztomnak.”

Németh Attila: “A gólomról annyit tudok mondani, hogy négy a négyben voltunk, Reisz Áron jól dolgozott, volt náluk egy védekezési hiba, a korong elém pattant, lecsaptam rá, belőttem a rövid felsőbe. Szerencsés gól volt, de megdolgoztam érte. Ami a mérkőzést illeti, szerintem jól játszottunk, betartottuk a taktikát, folyamatosan nyomás alá helyeztük az ellenfelet. Nagyon sok helyzetünk volt, és a végére kijött a különbség. Megérdemeltük a győzelmet.”

Terbócs István: “Az eredmény alapján ez talán nehezebb meccsnek tűnhetett, de szerintem és az edzők szerint is végig mi domináltunk. Volt egy-két hiba, amelyeket ők kihasználtak, ezért nem tudtuk a magunk javára fordítani az eredményt sokáig. A csapatban menet közben is mindenki bízott benne, hogy nyerni fogunk. Több helyzetünk volt, a végén kihasználtuk őket.”

A sorok:

Kiss B. –  Kiss R., Szaller – Vokla, Láday – Jászai, Fejes – Szabó, Imre; Becze, Reisz, Mihály – Németh, Benk, Szita – Odnoga, Horváth, Terbócs – Kiss P., Pavuk, Vincze.

A program

Február 7., 19:30 Magyarország-Szlovénia 1-4

Február 8., 16:00 Magyarország-Fehéroroszország

Február 9., 16:00 Magyarország-Olaszország

A keret

Kiss Bence

G

DVTK Jegesmedvék

Rajna Miklós

G

MAC Újbuda

Fejes Nándor

D

MAC Újbuda

Garát Zsombor

D

MAC Újbuda

Imre Patrik

D

Fehérvári Titánok

Jászai Dávid

D

FTC-Telekom

Kiss Roland

D

Fehérvári Titánok

Láday Tamás

D

Fehérvár AV19

Macaulay Scott

D

MAC Újbuda

Szabó Bence

D

Fehérvári Titánok

Szaller Márk

D

UTE

Vokla Roland

D

MAC Újbuda

Becze Tihamér

F

SC Csíkszereda

Benk András

F

UTE

Horváth Bálint

F

Rögle BK (SWE)

Kiss Patrik

F

Fehérvári Titánok

Mihály Ákos

F

Fehérvári Titánok

Miskolczi Márk

F

DVTK Jegesmedvék

Nagy Gergő

F

FTC-Telekom

Németh Attila

F

DEAC

Odnoga Mátyás

F

MAC Újbuda

Pavuk Attila

F

FTC-Telekom

Reisz Áron

F

Fehérvár AV19

Sárpátki Tamás

F

Fehérvár AV19

Szita Donát

F

Fehérvár AV19

Terbócs István

F

MAC Újbuda

Vincze Péter

F

UTE

A stáb

Jarmo Tolvanen

Szövetségi kapitány

Majoross Gergely

Másodedző

Szilassy Zoltán

Másodedző

Farkas Tamás

Kapusedző

Kiss Dávid

Videóedző

Dr. Majzik Ernő

Csapatorvos

Sashalmi Tamás

Fizioterapeuta

Nagy József

Felszerelésmenedzser

Imre Lajos

Csapatvezető

Szilágyi Levente

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek