MK: továbbment a BJA és a Győr, a DVTK és a Worm Angels

2023.10.10. 21:22 |

A Budapest Jégkorong Akadémia fiataljai a Szegedet, a Győr a Jászberényt búcsúztatta a Magyar Kupa első fordulójában. Az első meccsen 4-0-s győzelmet arató DVTK akadémistái kikaptak ugyan a visszavágón, de a továbbjutásuk nem forgott veszélyben. A Worm Angelsnek viszont jól jött a 3-2-es siker.

Csak három sorral tudott kiállni a Szeged a Budapest Jégkorong Akadémia ellen, a hazaiak ezzel szemben négy sorral mentek neki a meccsnek, miközben a BJAHC felnőttcsapata a Brassó ellen küzdött pár kilométerrel arrébb, a Vasas Jégcentrumban.

Az első meccset nagy hátrányból nyerte meg a BJA, 0-3-ra és 1-4-re is állt a Szeged ellen, most viszont semmit sem bízott a véletlenre, már az első harmadban 4-0-s előnyt harcolt ki, így végleg el is döntötte a továbbjutás kérdését. Később még jobban kinyílt az olló, kétszámjegyű gólt ért el Szaller Márk csapata, fölényesen továbblépve így.

Némi meglepetésre a Lehel HC 4-2-re nyerni tudott Győrben, de úgy sejtettük, az első meccshez hasonlóan „őrült” lesz a második is, és már az első harmadban megerősítették ezt a csapatok. Madácsi Benedek gólját még kiegyenlítette Popov, de onnantól elhúzott a Győr, „meccsnullával” kezdődhetett a második húsz perc, éppen 4-2 lett ugyanis az első szakasz a vendégek javára. Akik aztán rátettek egy lapáttal a második harmadban, Madácsi negyedik góljával már 8-2-re vezettek a 37. percben.

Még egy Almási Márk-gól fért a harmadik harmadba, a Győr is ott van a következő körben.

A szerdai mérkőzésen az Andersen Ligában szereplő, a hazai meccset Érden játszó Worm Angels 3-2-re legyőzte a miksolci akadémistákat, de az első meccsen a DVTK 4-0-s győzelmet aratott, így a párharcot megnyerte.

Az idei kiírás alapján ugyanakkor a legjobb gólaránnyal bíró legjobb első körös vesztes csapat is továbbmegy a második fordulóban, ez pedig győzelmének köszönhetően a Worm Angels lett.

Az 1. forduló eredményei, 2. mérkőzések:

Budapest Jégkorong Akadémia- Goodwill Pharma Szeged 14-0 (4-0, 4-0, 6-0)
Gólszerzők
: Sári 3, Molnár Z. 2, Antal 2, Ravasz 2, Keresztes Zs., Weidemann, Jurkovics, Vadócz, Zsitva

Továbbment a BJA 21-4-es összesítéssel.

Lehel HC-UNI Győr ETO HC 2-9 (2-4, 0-4, 0-1)
Gólszerzők
: Popov, Orosz, illetve Madácsi 4, Almási 2, Odnoga, Sipák, Vas M.

Továbbment a Győr 11-6-os összesítéssel.

Worm Angels-DVTK Jegesmedvék U21 3-2 (0-0, 2-0, 1-2)
Gólszerzők: Borbás G. 2, Tamás, illetve Tóth P., Griaznov

Továbbment a DVTK Jegesmedvék U21 6-3-as összesítéssel és a Worm Angels legjobb vesztesként.

A második fordulóban - amelynek sorsolását csütörtökön rendezik - csatlakozik majd a mezőnyhöz a DVTK Jegesmedvék felnőttcsapata, a FEHA19, a MAC Ikonok és az Újpest Jégkorong Akadémia, valamint az első kör legjobb vesztese is – íme, a játéknapok: október 17. és 24. A harmadik fordulóban a négy továbbjutó mellett ott lesz a DEAC, a Dunaújváros, az FTC-Telekom és az UTE is, a párosításokat sorsolás alapján alakítják ki. A mérkőzéseket október 31-én és november 21-én rendezik a kiírás alapján.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV