Magyar Kupa: Fehérvár-MAC lesz a döntőben

2019.01.03. 22:10 |

A MAC Újbuda és a Fehérvár AV19 találkozik majd a Magyar Kupa fináléjában.

A Tüskecsarnokban az FTC volt a MAC vendége. Mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, majd az újbudaiak az első harmad végén szerezték meg a vezetést: egy szép akció végén Langkow a védők gyűrűjéből talált be. A 25. percben Langkow volt az előkészítő, Dudas pedig a befejező, lövését Arany nem tudta fogni.

Az utolsó harmad első perceiben gyorsan eldöntötte a meccset a MAC: Nagy Krisztián, majd Dansereau is betalált szűk másfél percen belül. Az FTC az 54. percben emberelőnyben szépített Walls találatával, de az utolsó percben Bodó is beköszönt fórból.

A másik elődöntőben a DVTK látogatott Fehérvárra. A házigazda szerzett vezetést, miután Sarauer bekotort egy kipattanót, ám a miskolciak még az első harmadban egyenlítettek Galanisz révén, aki a kapu előtt nyúlt bele egy passzba. A Fehérvár nagyobb sebességre kapcsolt, ám a címvédő DVTK a második húsz percben kétgólos előnyre tett szert: előbb Magosi korcsolyájáról pattant be a korong, aztán Pance lövése csapta be Carruth-t.

Az utolsó harmadban nagyon nyomott a Fehérvár, és ledolgozta hátrányát Crawford szerencsés találatával, majd Meland bombagóljával. A DVTK az utolsó tíz percben kétszer játszhatott fórban, ám ezzel nem tudott élni, a végén pedig Vay bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne változzon az állás.

A hosszabbításban sem esett gól, pedig ekkor a miskolciak álltak közelebb a sikerhez, ismét emberelőnybe kerültek. A szétlövés hőse Hári volt, aki kétszer is betalált, így a Fehérvár jutott a döntőbe.

A Magyar Kupa döntőjét január 22-én rendezik, a házigazda a fehérvári csapat lesz. A DVTK és az FTC a bronzéremért ugyanezen a napon csap össze.

Magyar Kupa elődöntő:


MAC Újbuda - FTC-Telekom 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)
gólszerzők: Langkow (17.), Dudás (25.), Nagy K. (43.), Dansereau (44.), Bodó (60.), illetve Walls (54.)

Fehérvár AV19-DVTK Jegesmedvék 4-3 (1-1, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0) - szétlövéssel
g.: Sarauer (6.), Koskiranta (45.), Meland (50.), illetve Galanisz (12.), Magosi (31.), Pance (37.)

Gyerehokizni

Válogatott termékek