Magyar Kupa: előnyben a DVTK, a BJA és a Lehel HC

2023.10.05. 08:44 |

Három mérkőzéssel elkezdődött a Magyar Kupa 2023/24-es szezonja, rekord nevezés mellett. A nyitónapon egy hazai és két vendégsiker született, de lesz még egy visszavágó is.

A Magyar Kupában ezúttal is a tavaly elért kupa-, és bajnoki eredmények alapján emelték ki a csapatokat, így az első fordulóban még csak akadémiai és az Andersen Ligában érdekelt csapatok vesznek részt – a sorozatban 16 csapat érdekelt.

A miskolci fiatalok 4-0-ra hozták a Worm Angels elleni meccset, ezzel magabiztos előnnyel várhatják a visszavágót, a másik két párharcban viszont még bármi lehet, ahogyan az az első mérkőzéseken is bebizonyosodott.

A szegediek már 3-0-ra és 4-1-re is vezettek a BJA akadémistái ellen, Kaposi József és Tamási László volt nagyon ponterős ezen a szerda estén, még a második szünetben is a hazaiak voltak előnyben. A záróharmadot viszont nagyon megnyomta a Molnár Zétény, Uladzislau Miskevich, Weidemann Márk, Ravasz Csanád négyesre építő BJA, így háromgólos előnyt szerzett a visszavágóra.

A jászberényiek a többek között Kornakker Dániellel felálló Győrben harcoltak ki előnyt, kétgólosat, a Lehel HC csapata – amelynek kapuját Monostori Tamás védte – orosz légiósaira építve hozta a 4-2-es  sikert.

Lesznek még izgalmak a visszavágón.

Az 1. forduló eredményei, 1. mérkőzések:

Goodwill Pharma Szeged-Budapest Jégkorong Akadémia 4-7 (1-0, 3-3, 0-4)
Gólszerzők
: Kaposi (Tamási, Garbacz Á.), Szalmás (Ujj, Garbacz M.), Kaposi (Jakab, Tamási), Tamási (Kaposi), illetve Mishkevich (Keresztes Zs., Kárpáti), Ravasz (Molnár), Antal (Löbenwein, Jurkovics), Weidemann (Ravasz, Molnár), Miskevich (Weidemann, Keresztes Zs.), Molnár Z. (Ravasz), Miskevich (Kiss, Zámbor)

DVTK Jegesmedvék U21-Worm Angels 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Gólszerzők:
Rőczei (Burján, Barabás), Pásztor (Őri), Trozsák (Szalay B., Griaznov), Tóth P. (Griaznov, György)

UNI Győr ETO HC-Lehel HC 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)
Gólszerzők:
Makovics (Kiss Á.), Lévai (Sipák), illetve Karda (Tiurikov), Fedorin (Tiurikov), Borbát (Fedorin), Popov (Mercurio)

A visszavágókat október 10-én rendezik.

A második fordulóban csatlakozik majd a DVTK Jegesmedvék felnőttcsapata, a FEHA19, a MAC Ikonok és az Újpest Jégkorong Akadémia, valamint az első kör legjobb vesztese is – itt a játéknapok: október 17. és 24. A harmadik fordulóban a négy továbbjutó mellett ott lesz a DEAC, a Dunaújváros, az FTC-Telekom és az UTE is, a párosításokat sorsolás alapján alakítják ki. A mérkőzéseket október 31-én és november 21-én rendezik a kiírás alapján.

(Nyitókép: DVTK Jegesmedvék/NGS Photo)