Magyar Kupa: egygólos előnyben a Ferencváros

2023.12.19. 21:30 |

Már a négyes döntőbe jutás a tét a Magyar Kupában. Kilencgólos derbin harcolt ki egygólos előnyt a visszavágóra az FTC az UTE-val szemben.

A kupa négyes döntőjének alanyi jogon résztvevője a címvédő Budapest Jégkorong Akadémia HC csapata, valamint a Hydro Fehérvár AV19, a maradék két helyért már csak egyetlen párharcot kell megnyernie a még talpon lévő csapatoknak. Három forduló után az FTC, az UTE, a DAB és a Budapest Jégkorong Akadémia maradt életben, a legutóbbi sorsolás folytán a DAB kapta a BJA-t, míg a másik ágon összejött a derbi.

Melynek első felvonását még ebben a naptári évben, történetesen kedden megrendezték, a Tüskecsarnokban. Nem született gól az első harmadban, hogy aztán a másodikban Adam Brady két góljával elhúzzon a Ferencváros, amelynek keretébe visszakerült a válogatott kerettag Seregély Máté, midőn nagyon rövid kölcsönszerződés után visszatért a FEHA19 együttesétől.

Az Újpest Kovács Alex révén szépített, majd Bán Károly juttatta előnyhöz ismét a hazaiakat. A harmadik harmad közepére két finn légiós, Laakonen és Metsävainio góljaival egyenlített az UTE, de Farkas Lőrinc bő másfél perc múlva ismét az FTC-t juttatta előnyhöz.

A harmadik finn gól is megérkezett aztán a vendégoldalon, Miro-Pekka Saarelainen révén, de Nagy Gergő Pokornyi Dávid kiállítása után mégis a Ferencvárosnak szerezte meg a győzelmet, ezzel az egygólos előnyt a visszavágóra.

Mondani sem kell, nyitott a továbbjutás kérdése. A másik párharcot januárban kezdik és zárják.

Magyar Kupa, 4. forduló:

FTC Telekom–UTE 5-4 (0-0, 3-1, 2-3)
Gólszerzők
: Brady 2, Bán, Farkas L., Nagy G., illetve Kovács A., Laakonen, Metsävainio, Saarelainen

A visszavágót 2024. január 17-én rendezik.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom:

„Ez is egy ugyanolyan szoros meccs lett végül, mint az előző derbi. Az idei első egymás elleni összecsapáson, az 5-1-es mérkőzésen nagyon jól összejött minden, az elején el tudtunk menni három góllal. De ezek a szoros meccsek jobban tükrözik a két csapat formáját, erejét. Amíg győztesen tudunk kijönni az ilyen mérkőzésekből, addig nagyon örülhetünk. KIcsit azért keserű a szánk íze, mert akár két-háromgólos előnyt is kidolgozhattunk volna a visszavágóra. Nem egy egygólos meccs volt a mai, de pár buta hiba elég volt ahhoz, hogy az UTE közelebb kerüljön - márpedig a hokit gólra játsszák."

Markus Juurikkala vezetőedző, UTE:

„Egy góllal többet lőttek a hazaiak, mint mi. Öt gólt engedtünk az ellenfélnek, ami túl sok egy ilyen meccsen. Meg kell találnunk, hogyan lehetünk még jobbak a védekezésben, ami alapvetően nem volt rossz. Szoros meccs volt, az első és a második harmadot egyértelműen az FTC dominálta, ott jobbak voltak. Az utolsó harmadban viszont vissza tudtuk hozni magunkat a párharcba. Jó csapat az FTC, az egyik nagy favorit, mindig komoly kihívás lesz ellenük játszani. Egy gól jelenleg a különbség, 60 perc már letelt, jön majd a következő 60 perc. Semmi sem dőlt még el, készen kell állnunk a következő összecsapásra.”

További mérkőzések:

  1. január 16., 18:30

Dunaújvárosi Acélbikák–BJA

  1. január 17., 18:40

BJA–Dunaújvárosi Acélbikák

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV