Magyar Kupa: az UTE, a DAB és az FTC is továbbjutott

2023.11.21. 21:41 |

A lila-fehérek visszavágtak idegenben a Debrecennek, ezzel a négyes döntőért játszhatnak majd, és a DAB is örülhet, a DVTK-t búcsúztatták az újvárosiak. Szerdán a Ferencváros is biztosította továbbjutását.

A DEAC és az UTE épp a napokban találkozott az Erste Ligában, akkor a debreceniek örülhettek, ahogyan egyébként a kupaforduló első mérkőzésén is. A Megyeri úti 2-1-es sikerről várhatta a Vaszjunyin-csapat a keddi meccset, ahol már a harmadik percben megszerezte a vezetést az UTE. A hazaiak a második harmadban átvették a vezetést, de erre három gól volt az Újpest válasza.

A záró szakaszban nem esett gól, így az Újpest hosszú idő után komolyabb sikerélménnyel zárhatott egy meccset, ott van a negyedik körben.

„Ezt a hét percet most kivételesen nem nevezném rövidzárlatnak. Ez a túl jó játéknak a rossz oldala, amikor két-három percet vagyunk a támadóharmadban és rengeteg helyzetünk van. Ez mindenkinek a rémálma. Murphy törvénye szerint történni fog valami, és meg is történt. Az Újpest ellen az utolsó négy meccsen egész magas színvonalon tudtunk játszani. Két meccset nyertünk, egyet büntetőkkel vesztettünk el, most pedig ismét alulmaradtunk, de a ligamásodik ellen ez egy egész jó eredmény. Nyilván boldogok nem vagyunk, mert nem jutottunk tovább, de ha a játék képét nézzük, akkor elégedettek lehetünk. Meccsről meccsre egyre jobban összeáll a csapat, jó úton járunk – mondta a meccs után Vaszjunyin Artyom, a DEAC vezetőedzője.

Kollégája, Jurikkala Markus Sakari így értékelt: „Fontos győzelmet arattunk, mert a Magyar Kupa nagyon fontos számunkra. Örülök, hogy sikerült továbbjutnunk és menetelhetünk tovább. A második harmadunk volt a legjobb, különösképpen annak is az utolsó tíz perce. Ekkor megtaláltuk a játékunkat, jöttek a helyzetek, amiket kihasználtunk. A védekező zónában is jobban játszottunk, és ennek meg is lett az eredménye. Összességében egy jó mérkőzés volt. Mindig vannak dolgok, amik jobban is sikerülhetnének, de most boldogok lehetünk, hogy megtaláltuk a győztes utat.”

A 2-2-es első mérkőzés után a DVTK Jegesmedvék ellen odahaza 4-2-es győzelmet aratott a Dunaújváros, így az Acélbikák szintén készülhetnek a csütörtöki sorsolásra (9:30-tól jön).

Az első harmadban 2-0-s előnyt dolgozott ki a DAB, és bár ez pont elolvadt a második húsz percben, a záró periódus ismét jobban sikerült a hazaiaknak.

Niko Eronen, a Dunaújváros vezetőedzője így összegzett: „Ma jól érkeztünk meg a meccsbe, a vasárnapi teljesítmény után nagyon koncentráltuk arra, hogy jó lábbal kezdjük a meccset, s az első harmadot úgy érzem, kontroll alatt is tudtuk tartani. A másodikban összeszedtünk pár felesleges kiállítást, azokkal átbillent a momentum a DVTK javára. 2-2 után azonban visszataláltunk a meccsbe, jól működött az emberelőnyös játékunk, s ezzel sikerült végül megnyernünk a párharcot. Ma mind a négy sor és a kapusunk is "ott volt" a meccsen, nem voltak gyenge emberek a csapatban és mindenki nagyon akarta ezt a továbbjutást, ennek is örülhettünk ma.”

Kollégája, Steve Kasper érthetően sajnálta a kiesést: „Jól játszottunk az első harmadban, aztán mégis kétgólos hátrányban találtuk magunkat, de nem pánikoltunk, nem adtuk fel, s visszaküzdöttük magunkat a meccsbe. A harmadik harmadban elkövettünk pár hibát, nem szedhetünk össze két kiállítást a támadó harmadban, azzal csak problémát okozunk magunknak, s jár az elismerés ellenfelünknek, mert ki is használta ezeket. Ez nagy különbség volt ma, ők gólokat lőttek az emberelőnyökből, s bár nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de, amikor kellett volna, nem tudtunk élni velük.”

A FEHA19–FTC Telekom meccset szerdán rendezték, a vendégek az első mérkőzésen szerzett egygólos előnyüket nemcsak megtartották, hanem ismét győzni tudtak. Az egyetlen gól az első harmadban született Turcotte révén.

Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője így értékelte a mérkőzést: "A FEHA19 egy energikus, fiatal csapat, nem biztos, hogy nekünk ez volt a legmegfelelőbb egy ilyen Kontinentális Kupa után. Ez látszódott is, nem voltunk olyan frissek. Játszottunk három kemény mérkőzést, utána buszoztunk, hétfő reggel értünk haza, szóval a regeneráció nem volt teljes. De ennek ellenére jól kontrolláltuk a meccset, még ha nem is volt egy gyönyörű jégkorong-mérkőzés. De ilyen körülmények között nem is várhatta el senki, hogy szép hokit játsszunk. Amiért jöttünk, azt el tudtuk vinni, és továbbjutottunk a kupában, amit nagyon szerettünk volna. Jól menedzseltük a meccset, nem volt veszélyben a továbbjutás, megküzdöttünk érte: a második harmadban kicsit túlkomplikáltuk a dolgokat, a harmadik harmadban egyszerűsítettünk a dolgokon, és ilyenkor ez segít, hogy jó eredményt érjünk el."

Anatolij Bogdanov, a FEHA19 vezetőedzőjének összegzése: "Kicsit félénken kezdtünk, talán azért, mert eleve egygólos hátrányban voltunk a kezdéskor. A második 30 percben ez egy kiegyenlített mérkőzés volt, az ellenfél rutinosabb az éles meccsek tekintetében, ez döntött. Gratulálok nekik, megérdemelték a továbbjutást, de összességében a fiúk mindent kiadtak magukból. Némileg hiányos az összeállításunk jelenleg, akik ma játszottak, jól küzdöttek egy erős, tapasztalt ellenféllel szemben. Büszke vagyok a csapatomra. Minden egyes csere, amit ezek a fiatal játékosok játszanak, olyan, mint a bankba tenni pénzt: folyamatosan halmozódik a kamat. Sokszor elmondtam, hogy ezek a srácok a magyar jégkorong jövőjét jelentik, és a jó úton vannak. Nehéz, fontos hétvége vár ránk, energiát kell gyűjtenünk, a jövőre fókuszálni és készen fogunk állni a péntekre."

Magyar Kupa, 3. forduló, 2. mérkőzések:

DEAC–UTE 2-4 (1-1, 1-3, 0-0)
Gólszerzők
: Vasilev, Mingazov, illetve Saarelainen 2, Kovács A., Kiss P.

Továbbjutott az UTE 5-4-es összesítéssel.

Dunaújvárosi Acélbikák–DVTK Jegesmedvék 4-2 (2-0, 0-2, 2-0)
Gólszerzők
: Dostalek 2, Varga A., Sillanpaa, illetve V. Razumnyak, Esteves

Továbbjutott a DAB 6-4-es összesítéssel.

Korábban játszották:

Budapest Jégkorong Akadémia–MAC Ikonok 5-3

Továbbjutott a BJA 13-6-os összesítéssel.

FEHA19-FTC Telekom 0-1 (0-1, 0-0, 0-1)
Gólszerző: Turcotte

Továbbjutott az FTC 4-2-esösszesítéssel.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV