Magyar Kupa: Az első forduló összefoglalója

2017.09.14. 15:57 |

A Magyar Kupa csoportköre négy mérkőzéssel kezdetét vette. Két shutoutot is bemutattak a kapusok, lejátszották a tavalyi döntő visszavágóját és az első budapesti derbi is izgalmas meccset hozott.

Vasas-Fehérvár 0-13

Az U20-as kerettel felálló Vasas nem tudta felvenni a Fehérvár fordulatát, akik tavaly az első mérkőzésüket elveszítették a KMH ellen, ezért idén komolyabban kezdték a kupát. Derek Schoenmakers két góllal és két gólpasszal igazi vezér volt, de Kiss Patrik és Prácser Ádám is két gólt szerzett. Kornakker Dániel kapott gól nélkül debütált a Magyar Kupában.KMH-DAB 0-5

Tavaly a KMH csapata meglepte az első fordulóban a Fehérvár csapatát, így idén is hasonló kezdésben reménykedhettek a budapesti csapatnál. A Dunaújváros nagyon hatékony emberelőnyös játékának köszönhetően nyert, Orbán Attila, Hetényi Péter és Azari Zsolt is betalált. Léránt René és Daniel Nágeler voltak a további gólszerzők, Villem-Henrik Koitma pedig szintén kapott gól nélkül kezdte a szezont.FTC-UTE 4-3

A Magyar Kupa egyik legjobban várt meccse, a két budapesti csapat rangadója volt. Szappanos Dávid szerzett vezetést a hazai csapatnak, majd Nemes Benjámin egyenlített, Tendler és Cseter gólváltása, azt eredményezte, hogy az első harmad után 2-2-es döntetlen volt az állás. Anze Ropret gólja után újpesti vezetéssel mehettek a felek a harmadik harmadra. A záró játékrészben előbb, Heinrich Jabornik egyenlített (3-3), majd kevesebb mint két perccel a meccs vége előtt Rafaj Attila szerezte meg a győzelmet a Ferencváros számára.

MAC-DVTK 5-1

A tavalyi döntő visszavágóján, Tóth Adrián szerzett vezetést a vendégeknek az első percekben. A MAC még az első harmadban visszavágott, négy gólt lőttek, sorrendben, Brance Orban, Nagy Gergő, Pozsgai Tamás és Tomas Klempa volt eredményes, így 4-1-es vezetéssel mentek a második harmadra a felek. A második játékrészben nem született gól, a harmadik harmadban Nagy Krisztián betalált emberhátrányból, így 5-1 lett a végeredmény.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV