Magyar Kupa: a DVTK és a FEHA19 fél lábbal a harmadik körben

2023.10.17. 22:33 |

A második forduló első mérkőzéseit rendezték meg szerdán a Magyar Kupában. Két párharcban lényegében eldőlt a kérdés, kettőben viszont még nem.

Kettős érzései lehetnek a miskolci hokibarátoknak a szerdai kupaforduló után. Az első csapat fölényes győzelmet aratott a Győr felett, ezzel lényegében eldöntötte a továbbjutás kérdését, amely persze a párosítás kialakulásakor sem volt igazán nagy kérdés. Kuleshov duplázott, Razumniak, Páterka, Lövei és Berdnikov két-két gólpasszt osztott ki.

Az akadémisták viszont nagy vereségbe szaladtak bele a FEHA19 otthonában, hetet kaptak az Erste Liga-csapattól, Farkas László duplázott a fehérváriak részéről. A visszavágón lehet még szépíteni az összképen.

Izgalmasan alakult viszont az Újpesti Jégkorong Akadémia és az Andersen Ligában címvédő MAC Ikonok csatája. Németh Árpád szerezte meg a vezetést a vendégeknek, de még az első harmadban fordítottak a hazaiak, Szilassy és Vona góljaival, majd Horváth László találatával már 3-1-re vezetett az UTE. Még növelték is az előnyt, de aztán Bödök Bence duplájával visszahozta a meccsbe az Ikonokat.

De újra kettővel ment el a hazai csapat, hogy aztán a visszavágóra esélyt teremtsen csapatának Tornyai Mátyás az 59. percben – az 5-4 még sok izgalmat tartogat a folytatásra.

A nap zárómérkőzésén az első körben a Szegedet búcsúztató Budapest Jégkorong Akadémia a Worm Angelst fogadta. Kétszer is vezetett a BJA és kétszer is egyenlített a Worm Angels, az újabb fordulatot viszont a vendégek vezetőgólja jelentette már a harmadik harmad közepén, Horváth Dávid második gólját szerezte a 46. percben.

A BJA Zsitva Gergely góljával öt perc múlva egyenlített, így „meccsnullról” indul majd a visszavágó, október 24-én.

Magyar Kupa, 2. forduló, 1. mérkőzések:

DVTK Jegesmedvék–UNI Győr 6-0 (3-0, 1-0, 2-0)
Gólszerzők
: Kuleshov 2, Szirányi B., Berdnikov, Szathmáry, Esteves

FEHA19–DVTK Akadémia 7-0 (2-0, 4-0, 1-0)
Gólszerzők
: Farkas L. 2, Ambrus Cs., Bajkó, Szöllősi, Nádor, Alapi

Újpesti Jégkorong Akadémia–MAC Ikonok 5-4 (3-1, 1-2, 1-1)
Gólszerzők
: Szilassy L., Vona, Horváth L., Hrabák, Ladnyik, illetve Bödök 2, Németh Á., Tornyai M.

Budapest Jégkorong Akadémia–Worm Angels 3-3 (1-0, 1-1, 1-2)
Gólszerzők
: Abonyi, Kárpáti, Zsitva, illetve Horváth D. 2, Hamvai

A visszavágókat október 24-én rendezik.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV