Magyar Kupa: a BJA fiataljai a negyedik körbe jutottak

2023.11.15. 08:42 |

A legjobb amatőr csapat címét is elnyerte a Budapest Jégkorong Akadémia a MAC Ikonok legyőzésével, egyúttal a négyes döntőbe jutásért léphet majd jégre a folytatásban.

Már az első mérkőzésen tetemes előnyt harcolt ki magának a Budapest Jégkorong Akadémia csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában, hiszen 8-3-ra nyert a Kisstadionban a MAC Ikonok ellen. Így igen jó eséllyel várta a keddi visszavágót, amelyen végül ismét győzni tudott.

A Tüskesátorban rendezett meccsen Ravasz Csanád szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, már az első harmad után 2-0-ra vezetett a BJA. A második szakaszban ugyan feljött egy gólra az Ikonok csapata, majd a zárószakaszban Németh Árpád góljával egyenlített is, volt válasza minderre a fiataloknak, Miskhevich és Ravasz talált be, kettős győzelemmel jutott a következő fordulóba a BJA.

Mivel ez a két csapat maradt versenyben alacsonyabb osztályú indulóként a sorozat ezen szakaszáig, a párharccal egyúttal eldőlt az is, hogy ebben az idényben a BJA lett a legjobb amatőr együttes a kupában.

Magyar Kupa, 3. forduló, visszavágó:

Budapest Jégkorong Akadémia–MAC Ikonok 5-3 (2-0, 1-2, 2-1)
Gólszerzők:
Ravasz 3, Antal, Miskhevich, illetve Bödök, Lőczi B., Németh Á.

Továbbjutott a BJA 13-6-os összesítéssel.

Később rendezik:

November 21., kedd, 18:30

DEAC–UTE (az első mérkőzésen: 2-1)

November 21., kedd, 19:30

Dunaújvárosi Acélbikák–DVTK Jegesmedvék (2-2)

November 22., szerda, 18:30

FEHA19–FTC-Telekom (2-3)

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV