Magosi: gyorsabb, kiegyenlítettebb lett a Liga

2016.07.12. 17:08 |

Magosi Bálint négyévnyi EBEL és egy Franciaországban töltött szezon után visszatér a MOL Ligába, a címvédő DVTK Jegesmedvékhez. Erről a váltásról beszélgettünk a válogatott csatárral.

Ragyog a nap, a nyár kellős közepe van, az ember azt hinné, a jégkorongosok ilyenkor lógatják a lábukat, pedig meglepően kevés pihenőjük akad, hiszen a nyár alapozási időszaknak számít, augusztusban már jönnek a jeges edzések.

„Egy hetet pihentem, illetve a múlt héten voltunk nyaralni Bibionéban. Az edzés nem áll meg” – mondta Magosi Bálint, aki feleségével és kisfiával hazatért a franciaországi Brianconból és már egyre inkább érzékelhető számára is a következő idény szele, hiszen megvan, hol játszik jövőre. Erről az elhatározásról kérdeztük.

„Nagyon jól éreztük magunkat kinn, mind a kisvárosi hangulat, a kaja, minden nagyon tetszett nekünk. Csak hát a szezon nem alakult úgy, ahogy kellett volna. Nem volt nehéz döntés, úgy voltam vele, ha haza kell jönnöm, akkor a legjobb ajánlatot választom” – mondta, majd hozzátette „Dunaújváros is nagyon korrekt szerződést ajánlott, de ez jobb, és a kontinentális kupában is indulunk.”

Hogy tetszett a légiós élet különben? Milyen lehetőségeid voltak még és hogy fogadta a család a hazatérés gondolatát? Nem lehet könnyű oda-vissza költözködni egy ilyen pici gyerekkel.

„Nyáron itthon lakunk Siófokon, csak haza kellett hozni az összes cuccunkat. Szerettek kint lenni, a kis krapekkal nagy szerencsénk van, mert neki mindegy hol van, feltalálja magát.
Jól ereztem magam légiósnak is, végül is mindenhol ugyanazt a játékot játsszuk. Volt francia és dán megkeresésem is, de egyik sem volt olyan, ami megérte volna anyagilag. Ezek konkrétak voltak. Voltak csapatok ahol felmerült a nevem, de nem jutottunk tovább.”

Így a francia bajnokság után jöhet a magyar bajnok és a MOL Liga…

„Így van.”

Sokat változott a Liga mióta utoljára itt játszottál, kívülről biztos követted valamennyire amíg a Volánban játszottál. Miben változhatott leginkább szerinted?

„Követtem néhány meccset az interneten is amíg Brianconban játszottam. Például az elődöntőket és döntő meccseket is néztem amennyire tudtam. Gyorsabb lett, mindem csapat tud meglepetést okozni, taktikailag fegyelmezettebb lett és kiegyenlítettebb.”

A DVTK pedig nem mellékesen a címvédő. Milyen várakozásokkal vágsz neki a szezonnak?

„Természetesen mindent szeretnék megnyerni klub- és válogatott szinten is!”