Magabiztos magyar siker Ausztria ellen

2023.11.10. 21:36 |

A női válogatott 2-0-ra legyőzte az osztrákokat Villachban. A gólokat Garát-Gasparics Fanni és Dabasi Réka szerezte.

A magyar női válogatott kapujában Németh Anikó kezdett. Kárpáti Karina és Chlepkó Zsófia először szerepelt a nemzeti csapatban, a meccskeretből ezúttal Torontáli Anna és Simon Viktória maradt ki.

A mieink kezdtek jobban, majd két perc után emberelőnybe is kerültek, ám nem tudták megszerezni a vezetést. Egyenlő létszám mellett is a magyarok játszottak jobban, többet volt a korong az osztrák harmadban. Újabb kiállítás következett, ám a távoli lövésekből nem sikerült gólt szerezni. Hayley Williams is két percet kapott, de ezt kivédekezték a magyarok. Az első felvonásban kétszer annyi kapura lövése volt a mieinknek, mint a házigazdának (12:6), a legnagyobb lehetőségek Huszák Alexandra és Gondos Tamara előtt adódtak.

A második harmad eleje sem hozott sok változást a játék képében, a magyar csapat dominált. A 25. percben sikerült is betalálni: harcos korongszerzés után Gondos passzolt középre, Garát-Gasparics Fanni pedig jól érkezett és nem hibázott. A gól után megélénkült a hazaiak játéka is, többször is megdolgoztatták Németh Anikót, aki mindig a helyén volt. A másik oldalon Huszák, Williams, valamint Dabasi Réka járt közel az előny megduplázásához.

Bár volt pontatlanság, a harmadik játékrészben is őrizték vezetésüket a mieink. A támadásokra kevesebb energia jutott, egy-egy megindulás okozott veszélyt. Az osztrák lehetőségeket Németh hárította, és a védelem is jól működött. Egy perccel a vége előtt Huszák iramodott meg, lövése kijött a kapusról, de Dabasi bekotorta a korongot. A maradék egy percre lehozták a kapust a hazaiak, ám nem tudtak szépíteni, maradt a 2-0. A meccs legjobb magyarjának Odnoga Lottit választották.

A két csapat szombat délután is találkozik egymással Villachban.

Az összeállítás:

Báhiczki-Tóth, Huszák, Dabasi
Garát-Gasparics, Mozolai, Gondos
Strobl, Williams, Szamosfalvi
Rónai, Horváth I., Kárpáti

Kiss-Simon, Koncz
Odnoga, Chlepkó
Németh B., Balog
Mayer, Faggyas

Németh A. (Révész)

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV