Magabiztos magyar győzelem Norvégia ellen

2023.02.09. 22:45 |

Második mérkőzését is megnyerte az Öt Nemzet Tornán a magyar női válogatott. A mieink a második harmadtól domináltak, és végül 3-0-ra győztek.

A Norvégia ellen meccset Strobl Lara, Németh Bernadett és Révész Zsuzsa hagyta ki. Huszák Alexandra bal kezét megműtötték keddi sérülése után.

Az első harmad 3. percében emberelőnybe került a magyar csapat, de ezt nem sikerült kihasználni. Mezőnyben kiegyenlített volt a küzdelem, de a mieink jártak közelebb a gólhoz, Kreisz Emma kétszer is a kapuvasat találta el. Nagy lehetőség adódott Rónai Alexandra előtt is. A másik oldalon is voltak meleg pillanatok, ám Németh Anikó jól védett.

A második harmadra jóval energikusabb magyar csapat jött ki, amely szinte végig kapujához szögezte a norvégokat. A játékrész elején emberelőnyben nagy helyzeteket dolgoztak ki Garát-Gasparics Fanniék, ám ekkor még Risa védeni tudott. A kapu előtti kavarodásokból és távoli lövésekkel is veszélyeztettek a magyarok. Aztán a meccs felénél késleltetett kiállítás alatt sikerült megszerezni a vezetést: Dabasi Réka bepasszát Kreisz Emma tette be. Nagyobb is lehetett volna az előny, kettős fórban is sok helyzete volt a csapatnak.

A harmadik felvonás elején Kreisz Emmát állították ki, de ahogy Szlovákia ellen, ezúttal is gólt szerzett emberhátrányban a csapat: megint Jókai-Szilágyi Kinga talált be. A folytatásban is a magyar válogatott játszott veszélyesebben, Dabasi, Kreisz és Garát-Gasparics is helyzetbe került. A norvégok is el-eljutottak Németh kapujáig, de nem tudtak betalálni. A hajrában az ellenfél lehozta a kapusát, ám korongszerzés után Garát-Gasparics bevette az üres kaput, végleg eldöntve a meccset.

A válogatott így második találkozóját is megnyerte a Tüskecsarnokban, a pénteki szünnap után szombat délután a franciák ellen folytatja.

A keret:

Kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA), Szabó Fruzsina (OHA, kanadai)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Faggyas Lilla (HKB), Gengeliczky Dorottya (OHA, kanadai), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah, Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Tóth Enikő (BJA)

Csatárok: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters, amerikai), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters, amerikai), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanada), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Strobl Lara (HKB), Szelényi Nina (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Neva, orosz)

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány
Delaney Collins másodedző
Kis András másodedző
Fodor Zoltán másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Berkes Brigitta masszőr
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna szakágvezető
Dr. Módy Tóbiás orvos
Kaposi Dávid sajtó

Az Öt Nemzet Torna programja:

Február 7., 20.00 Magyarország-Szlovákia 7-6

Február 8., 20.00 Szlovákia-Norvégia 3-2 b.u.

Február 9., 16.30 Szlovákia-Franciaország 4-3 b.u.
Február 9., 20.00 Magyarország-Norvégia 3-0

Február 10., 16.30 Szlovákia-Japán
Február 10., 20.00 Norvégia-Franciaország

Február 11., 16.30 Magyarország-Franciaország
Február 11., 20.00 Japán-Norvégia

Február 12., 14.30 Magyarország-Japán

Jegyek a magyar csapat meccseire ITT vásárolhatók.

Milyen volt a hokitavasz?

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV