Magabiztos győzelemmel újra a Sportklubnál az előny

2024.03.26. 19:53 |

A két napja hatot berámoló FTC ezúttal gólt sem tudott ütni, Adorján Attila shutouttal zárt a szeredai kapuban.

A Sportklub már az első harmadban kétgólos előnyt épített ki, erre építve végül magabiztosan verte a Fradit az elődöntő harmadik mérkőzésén.

A Vákár Lajos műjégpályán folytatódott 1-1-ről az FTC-Telekom-Sportklub Csíkszereda elődöntős párharc. A kapukban ezúttal az első meccsen kiválóan védő Adorján és Arany kezdett. A 2. percben Péter Balázs iramodott meg, Aranynak kellett nagyot védenie, aztán a ferencvárosi portásról lepörgő korongra Brown érkezett, de Kärmeniemi mentett tanárian. A 6. percbe lépve megszerezte a vezetést a Sportklub: Reisz parádés szólóját még megakasztotta a Fradi-védelem, érkezett viszont Casaneanu, és verte Aranyt (1-0). Laporte válaszolhatott volna, de a kapuvasat csípte a lövése. A 12. percben Levin ziccerénél Arany mentett. Brady és Nagy Gergő összjátéka végén Fodor piszkált közbe, megakadályozva a vendégegyenlítést. A 19. percben egy szituáció után Tóth Gergő és Reisz akadt össze, nem osztottak ki büntetést. A harmad utolsó percében remek góllal növelte előnyét a Csíkszereda: Sofron-Salló-Levin-Péter volt a korong útja, Péter Balázs pedig második szándékból kapuba húzott (2-0).

Sofron-bombával indult a középső szakasz, majd Becze egy az egyben Aranyhoz tüzelt. A 23. percben Turcotte teljesen egyedül, közvetlen közelről próbálkozott, de Adorján bravúrosan védett. Egymást követték a hatalmas ziccerek, Levin a vasat lőtte el, Arany jól zárta a szöget. A 25. percben Rokaly Szilárd elindult befelé, elhúzta két védő mellett a korongot, és kilőtte a felső sarkot – újabb nagyszerű hazai gól, már háromgólos Sportklub-előny (3-0). Kubát két percénél kapott lehetőséget a zárkózásra a Fradi, de a fórban nem sikerült veszélyt teremtenie a zöld-fehéreknek. A 32. percben Sofron-Levin játékot követően Arany a bárdjával mentett hatalmasat. Eztán Sofron egyéni akciója keltett zavart a vendégvédelemben, az újabb Sofron-Arany párharcot újra a magyar kapus nyerte. A 40. percben Galajda kereste Nagy Gergőt a kapu előtt, de Adorján ráfeküdt a pakkra.

A 45. percben Brady fordulásból leadott kísérletét másodjára fogta Adorján. Laporte gáncsolásért ült ki, végletekig kijátszott figura végen Sofron nem találta el a kaput. Péter helyzete után egy kisebb kakaskodást kellett elhárítaniuk a játékvezetőknek. A Sportklub biztosan tartotta előnyét, nem tudott veszélyt okozni az FTC, nyugodtabb mederben csordogált a mérkőzés. Arany lekorcsolyázott két és fél perccel a vége előtt, amit azonnal büntetett a Csíkszereda: David Levin saját harmadából vitte be a kegyelemdöfést (4-0).

A szombati nagyarányú ferencvárosi diadalt egy sima Sportklub-siker követte, Sofronék így 2-1-re vezetik a párharcot – folytatás szerdán, szintén a Vákárban.

Sportklub Csíkszereda-FTC-Telekom 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Václav Novák vezetőedző, Sportklub Csíkszereda:

"Boldog vagyok, remélem, holnap is lesz okom rá. Nagyon jól harcolt az egész csapat, nagyon büszke vagyok rájuk. Köszönöm szépen a szurkolóknak, akik sokat segítettek ma is nekünk. Megyünk tovább! Koncentrálunk a holnapi meccsre."

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom:

"A második pesti mérkőzés után várható volt, hogy a Csíkszereda vissza akar jönni, és megmutatni, hogy az az eredmény, amit ott elértek, nem egy megszokott eredmény, mármint hogy egy ilyen jó csapatot egy másik csapat az elődöntőben 6-1-re meg tud verni. Úgy érzem, hogy nem biztos, hogy erre teljesen készen tudtunk állni. Talán ez a 6-1-es győzelem egy picit elvitte a gondolatainkat. Tudjuk nagyon jól, hogy a rájátszásban teljesen mindegy, ki mennyire nyer, nem szabad foglalkozni az előző meccsel, mindig a következő mérkőzés az, ami számít. Ma elég gyorsan ellépett 2-0-ra a Csíkszereda, és utána már csak rohantunk az eredmény után. Megvoltak a helyzeteink, de ma nem akartak bepattanni, vagy nem dolgoztunk értük elég keményen. Jobban kell fókuszálni a holnapi mérkőzésre, valamint megtalálni a módját, hogy ezeket a helyzeteket értékesítsük."

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV