Luc Tardif az IIHF új elnöke

2021.09.25. 15:15 |

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség tisztújító ülésén a francia-kanadai sportvezetőt választották a szervezet élére, Kolbenheyer Zsuzsanna továbbra is az elnökség tagja.

Az IIHF szentpétervári tisztújító ülésén komoly verseny bontakozott ki a jelöltek között, az eddigi elnök, René Fasel utódlásának kérdése többkörös folyamat végén dőlt el. Az utolsó menetben Luc Tardif 67:39 arányban győzte le a német Franz Reindlt. 

A kanadai születésű Luc Tardif, a szervezet 14. elnöke ifjúsági játékosként hazájában jégkorongozott, majd profiként Belgiumban és Franciaországban játszott. A 68 éves sportvezető 2000 óta dolgozott a francia szövetségben, ahol 2006 óta volt elnök. Az IIHF-ben 2012 óta az ügyvezetés tagja, ezen belül 2016-tól a kincstárnoki teendőket látott el. Luc Tardif elnöki megbízatása 5 évre szól.

A most leköszönő René Fasel 1994 júniusa óta volt az IIHF első embere, azóta ötször választották újra, ám ezúttal nem jelöltette magát. A svájci sportdiplomatát a napokban az IIHF Hírességek Csarnoka tagjává választották.

Az eseményen megválasztották az IIHF alelnökeit is. Általános alelnök Petr Briza lett, míg a tengerentúlról Bob Nicholson, Ázsiából Ajvaz Omorkanov, Európából Bach Nielsen került be a vezető testületbe. Ezenkívül megerősítették az elnökség női tagjai között a magyar Kolbenheyer Zsuzsannát és a lengyel Marta Zawadzkát. A továbbiakban megszavazták még az elnökség férfi tagjait is, akik a következők lesznek az előttünk álló időszakban: Heikki Hietanen, Anders Larsson, Pavel Bure, Raeto Raffainer, Andrea Gios, Franz Reindl és Viesturs Koziols.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV