Lisa Haley: jó volt nézni a csapatot

2021.06.27. 12:41 |

A franciák elleni második mérkőzésen nyújtott teljesítménnyel elégedett volt a női válogatott szövetségi kapitánya. Lisa Haley szerint ha  így tudnak teljesíteni csapatként, az bárki ellen esélyt jelenthet. 

A héten Ausztriában gyakorolt az A csoportos vb-re készülő női válogatott. Az együttes csütörtökön 5-3-ra kikapott a franciáktól, majd egy nappal később visszavágott, és 1-0-ra diadalmaskodott.

„Teljesen más csapatot lehetett látni pénteken, mint egy nappal korábban. A magyar válogatott általában szívvel-lélekkel játszik, és az első mérkőzésen ez hiányzott. Biztos voltam abban, hogy a csapat feláll, reagál, és büszke vagyok arra, ahogy ezt megtette a második, pénteki meccsen. Tudjuk, hogy több olyan játékos hiányzott most, akinek általában nagyobb feladata van, de a válogatott így is egységes volt, jól dolgozott együtt egész héten. Megtettük, amit terveztünk, végrehajtottuk a taktikát. Mindenki jól teljesített” – értékelt a franciák ellen siker után Lisa Haley.

A szövetségi kapitány szerint a két mérkőzés közötti különbség jól mutatja, mennyire fontos a mentális rész.

„Nem lettünk hirtelen erősebbek, nem lőttünk nagyobbakat, de a mentális megközelítés volt a különbség. Jó volt a hangulat, pozitív vibrálás volt a csapat körül. Kiegyensúlyozottan teljesítettünk, minden cserében odatettük magunkat. Csütörtökön volt néhány jó pillanatunk, míg pénteken a hatvan percig végig jó pillanataink voltak. Megérdemelten győztünk, jó volt nézni a csapatot.”

A kanadai szakvezető azt mondta, az első meccsen zavarodottnak, fáradtnak tűnt az együttes, nem hoztak jó döntéseket a játékosok, korong nélkül sem, míg pénteken a védekező harmadban már remekül dolgoztak.

„Ha így tudunk teljesíteni csapatként, az bárki ellen esélyt jelenthet. Izgalmas megtenni ezt a nagy lépést.”

Az új játékosokról is részletesen beszélt.

„Jó, hogy Hayley és Taylor is a programunk része. Mindketten megértik, hogy ki kell harcolniuk a helyüket, felkészültek és a mostani győzelemhez sokat tettek hozzá. Hayley sebességet tud hozni a játékba, és jobbos ütőfogású center, amiből nem álltunk jól. Taylor is jól lő, és fizikálisan erős. Ezzel mélyebb a keretünk és érettebb is. Ninával és Regivel is nagyon elégedett vagyok. A francia egy erős, A csoportot megjárt együttes, és a fiataljaink így is helytálltak. Az első meccsen még kicsit idegesebbek voltak, főleg Nina, de aztán megmutatták, hogy megvan bennük a potenciál, hogy ezen a szinten játsszanak majd. Ez a tapasztalat remélhetőleg éhesen és motiváltan tartja őket, hogy bekerüljenek a csapatba. Az U18-as válogatottba már vezérként térhetnek vissza, és tudják, hogy mi kell ezen a szinten.”

Most egy hét szünetet kapnak a játékosok, hogy pihenjenek. Ezt követően szárazedzésekkel és kis csoportos jeges gyakorlásokkal folytatódik a munka, a vb előtti közvetlen felkészülés pedig augusztus elején indul. A csapat várhatóan augusztus 10-én utazik el Calgaryba, az A csoportos torna helyszínére.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV