Lisa Haley: nem állunk meg itt

2021.08.26. 13:06 |

Sok területen fejlődött a magyar női válogatott az A csoportos vb alatt - mondta a szövetségi kapitány a dánok elleni történelmi siker után.

„Hatalmas öröm ez a győzelem. Már arra is két évet várt a csapat, hogy a világbajnokságon szerepelhessen. Ahogy haladtunk előre, a válogatott fejlődött a világbajnokságon, és mindenki nagyon elkötelezett volt azért, hogy a következő lépés, az első győzelem meglegyen. Én csak egy éve dolgozom a csapattal, de a program több évvel ezelőtt, U18-ban indult és azóta is egyre magasabbra jutnak. És nem állunk meg itt” – mondta Lisa Haley a dánok 5-1-es legyőzése után.

A kanadai szakvezető kitért arra is, hogy miben fejlődött a csapat a vb kezdete óta.

„Magabiztosabban játszottunk, az első meccsen még aggódtunk, ha nálunk volt a korong, és nem igazán tudtunk vele mit kezdeni, de ez aztán megváltozott, ez volt a fejlődés első jele. A kapusunk, Ancsa is magabiztos volt, nagy támaszt nyújtott. Időbe telt, amíg a speciális helyzeteket rendbe raktuk, de a dánok ellen szereztünk gólokat emberelőnyben és a hátrányos védekezésünk hibátlan volt – ez mind jó jele a fejlődésnek.”

Lisa Haley elmondta, hogy mi volt a legfontosabb a Japán elleni vereség után.

„Az nagy csalódás volt, de magunk mögött kellett hagyni, előre kellett nézni és készen állni. Délelőtt tartottunk egy edzést, hogy beindítsuk a lábakat, és hogy felvegyék újra azt a hangulatot, ami ahhoz kell, hogy befejezzék a feladatukat. Sok elismerés illeti a csapatot, hogy kevés pihenés után is így teljesített, jó munkát végeztek a játékosok.”

A szövetségi kapitány elmondta azt is, hogy hazaérés után pár nap pihenő jut csak a játékosoknak, hiszen a klubcsapatok szezonja kezdődik. Talán szeptemberben vagy októberben is tud együtt készülni a keret a novemberi olimpiai selejtezőre, amelyen a cseh, a norvég és egy még ismeretlen együttes lesz az ellenfél.