Lisa Haley: most játszottunk a legmagabiztosabban

2021.08.25. 10:49 |

A női válogatott 45-50 percig magas szinten teljesített Japán ellen – vélekedett a női csapat szövetségi kapitánya. Beszélt arról is, mit vár a dánok elleni utolsó A csoportos mérkőzéstől.

„Remekül kezdtünk, tudtuk, hogy mivel Japán az előző nap is játszott, ezért jó lehetőségünk lesz felvenni velük a versenyt az elejétől. Mindkét csapat hasonló helyzetben várta a meccset, győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy esélye legyen a továbbjutáshoz, és mindkettő nagyon motivált volt. Japánnak nagyobb a tapasztalat, jártak már A csoportban, olimpián is, ez, és a higgadtság a javukra billentette a meccset a harmadik harmadban. Most játszottunk a legmagabiztosabban, amióta Kanadában vagyunk, megtaláltuk ezt az önbizalmat. Most már 45-50 percig tudtuk hozni ezt a szintet, de az A csoportban 60 percig van erre szükség. Az eddigi meccsekből látszik, hogy közel vagyunk az ellenfelekhez, és ebből önbizalmat lehet meríteni. Nem szeretek veszíteni, de a vereségből többet lehet tanulni, mint a győzelemből” – mondta a magyar női válogatott kanadai szakvezetője a 4-1-es vereség után.

Beszélt a több bravúrt is bemutató Németh Anikóról.

„Ő a messze legtöbbet fejlődött játékos, amióta egy éve munkába álltam. Hihetetlen formába került, nagyon akart, és ezúttal újra bizonyította, hogy lehet rá számítani. Mindenki hitt benne, hogy nagy meccse lesz, és valóban így is történt. Persze most csalódott, mert minden korongot meg akar fogni, de olyan helyzetekből kapta a gólokat, amikről nem tehetett, megpattanók, bekotort korongokról van szó.”

A magyar válogatott helyi idő szerint szerdán este, magyar idő szerint csütörtökön hajnalban a szintén pont nélküli Dánia ellen zárja a csoportkört, a tét a 9. hely.

„Nagyon akartuk a sikert Japán ellen is, hogy érezzék a játékosok, milyen lesz jövőre, amikor győzni kell a negyeddöntőért. Sokat jelentene a győzelem - most nem történt meg, de arra hívtam fel a játékosok figyelmét, hogy a keddi meccset zárják le gyorsan és szerdán történelmet írhatnak. A dánok is hajtani fognak, mindkét csapat nagyon akarja majd a sikert. Fizikális együttesről van szó, agresszív stílussal, és ez a mi célunk is. Kíváncsian várom, hogyan tudunk rövid idő alatt két találkozót lejátszani. Emiatt kicsit a dánok lesznek előnyben, hiszen pihentebben várnak majd minket, de mindkét csapat szívét-lelkét beleadja majd” – fejtette ki Lisa Haley.

A válogatott ebben a szezonban négyszer is játszott a dánokkal: tavaly augusztusban a Tüskecsarnokban 1-0-ra és 4-3-ra az északiak győztek, aztán februárban Koppenhágában büntetőkkel 3-2-re diadalmaskodtak a mieink, majd a hazaiak nyertek 2-1-re.

(Fotó: HHOF/IIHF)