Lisa Haley: a felkészülés volt a lényeg, nem az eredmények

2020.08.29. 21:30 |

Nem csalódott a Dániától elszenvedett két vereség miatt a női válogatott szövetségi kapitánya. Lisa Haley szerint nagyot lépett előre a csapat a héten, és a kudarcból is lehet tanulni.

Milyennek értékeli a szombati, Dánia elleni mérkőzést?

Jobb volt, mint csütörtökön. Ez nem is volt meglepő, hiszen az első találkozó előtt mindenki izgatott és ideges volt, hogy jól sikerüljön a bemutatkozás. Most fókuszáltabbak voltunk, egyénileg és csapatként is jobban játszottunk. Nehezen indult a meccs a kiállítások miatt, de a csapat megmutatta, hogy képes felállni. Ilyen válaszban reménykedtem, és jó volt látni, hogy visszajöttünk a mérkőzésbe.

Nagy különbséget jelentett, hogy jóval többet lőttünk kapura.

Megbeszéltünk néhány kulcsfontosságú dolgot: azt, hogy legyen agresszívabb a védekezés, nagyobb a nyomás, vegyük el a helyet és az időt az ellenféltől. Amikor képesek voltunk erre, akkor a dánoknak kevés helyzetet hagytunk. Néha elhibáztuk, például emberelőnyben is, amit megbüntettek. Nem volt tökéletes a játék, de jó dolgokat láttunk, sok helyzetet dolgoztunk ki. Jobb volt az összeköttetés, az összjáték, nem csak egyéni próbálkozásokra hagyatkoztak a lányok.

És az egész héttel mennyire elégedett?

A felkészülés volt a lényeg, nem az eredmények. Keményen dolgoztunk, hosszú napok voltak, több edzésessel és sok megbeszéléssel. Ezzel együtt még a hét végén is jól teljesítettek a lányok, sőt ekkor a legjobban, ezt szeretnénk majd a vb-n is látni. Foglalkoztunk az étkezési, alvási, mentális tanácsokkal is, annyi információt igyekeztünk átadni nekik, amennyit csak lehet, hogy ezek segítségével a legjobbat nyújthassák. Jól fogadták ezeket, és izgatottan várom, hogy meddig juthatunk együtt.

Akkor amiatt sem kell aggódni, hogy a szintén A csoportos dánok ezt a két meccset megnyerték?

Ha az lett volna a cél, hogy most győzzünk, akkor lehet, hogy másként közelítünk a meccsekhez. Az a prioritás, hogy kihozzuk minden percből a legtöbbet, így is tettünk. A vereségből is sokat lehet tanulni, és a csapat megmutatta, hogy a képes a nehéz helyzetből is erőt meríteni, ráadásul gyorsan. Nem vagyok csalódott, semmit sem jelent ez a két mérkőzés. Sokkal fontosabb volt, hogy milyen fejlődést mutattak a lányok és mennyire elkötelezettek, hogy még jobbá váljanak.

Az első edzőtábort jó első lépésnek nevezte. Akkor a második is hasonlóan jól sikerült?

Igen, határozottan. Elismerés illeti a lányokat, sok munkát végeztünk együtt. Megtették, amit kértünk és még nagyobbat léptünk előre, mint az első táborban. Egyre közelebb vagyunk a célhoz.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV