Lisa Haley: ezek egy magabiztos csapat jelei

2021.02.14. 14:18 |

A női válogatott szövetségi kapitánya reméli, hogy azok a helyzetek, amelyek most kimaradtak Dánia ellen, majd a világbajnokságon bemennek.

Véget ért a női válogatott februári összetartása. A csapat az itthoni edzések után Koppenhágában játszott két mérkőzést a szintén A csoportos Dániával. Az elsőt büntetők után 3-2-re megnyerte, a másodikat viszont 2-1-re elveszítette.

Lisa Haley elégedett volt azzal, ahogy a magyar válogatott a második kapott gól után reagált a dánok elleni szombati mérkőzésen.

„Örülök, hogy összességében ott folytattuk, ahol decemberben, a csehek ellen befejeztük. Jó lett volna győzni ezúttal is, de most nem az eredmény számít, hanem a teljesítmény. Tetszett, ahogy reagáltunk a második bekapott gólra. Ezek egy magabiztos csapat jelei. Néha ez visszavet egy csapatot, de minket most nagyon felpörgetett. A vezetői csapatunk tagjai magukhoz ragadták a kezdeményezést. Sokkal jobban játszottunk utána, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, eltaláltuk a vasat, voltak gyors ellenakcióink, üreskapus lehetőségünk is. Remélem, hogy ami most nem pattant be, majd a világbajnokságon be fog menni. Harmadról harmadra nyugodtabbak, türelmesebbek lettünk a koronggal a támadóharmadban. Az ellenfél kemény, fizikális hokit játszott, a játék gyors volt, ezért néha rohantunk, ebből adódhattak hibák. A helyzetkihasználáson kell még javítani.”

A szombati mérkőzésen kisebb sérülés miatt nem játszhatott Németh Bernadett, és rajta kívül is több hátvéd hiányzott a keretből, ám a szakvezető szerint a játékosok remekül helytálltak.

„A hiányzók miatt Gowie-nak hátrébb kellett játszania, de büszke vagyok a lányokra, kiválóan dolgoztak. Pártos Réka nagyszerűen tette a dolgát, Szamosfalvi Petra másodszor játszott hátvédet ebben a szezonban a válogatottban, Jelena Grkovic pedig sérülés után tért vissza. Nagyszerű volt látni, hogy ilyen jó munkát végeztek.”

Lisa Haley arról is beszélt, hogy az emberhátrányos védekezésünk ezúttal is nagyszerűen működött, a kapusteljesítménynek is köszönhetően, mindkét kapus nagy védéseket mutatott be. Emberelőnyben a pénteki meccsen szerzett egy gólt a válogatott, szombaton viszont nem sikerült betalálni, pedig kettős fórban is volt lehetőség.

„Nagy helyzeteket dolgoztunk ki, és bár most nem sikerült gólt lőnünk, de ez is egy jó tanulási lehetőség volt. Sok jó dolgot csináltunk, és ennek meg is lesz majd az eredménye.”

Az edzőtábor elején fizikai felmérésen is részt vettek a játékosok. Akkor a kapitány úgy fogalmazott, reméli, hogy az ottani jó eredményeket majd a jégen is látni fogja.

„Van néhány játékos, aki nem olyan erős, de ez normális. Július óta hatalmas fejlődést mutattak a lányok, keményen dolgoztak, elégedett vagyok az eredményekkel. Jó irányba haladunk ezen a téren is.”

Lisa Haley úgy ítélte meg, szépen fejlődik a csapat taktikailag is.

„Néhány új bulielhozatalt gyakoroltunk, egyre jobbak vagyunk a koronggal, mindenki egyre jobban megismeri és megérti a rendszert. Remélhetőleg lesz lehetőségünk még gyakorolni a végrehajtást több meccsen is.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV