Lisa Haley: Az a mérce, hogy csapatként hogyan teljesítünk

2021.06.22. 12:15 |

Már Ausztriában készül az A csoportos női válogatott, amely kétszer is megmérkőzik a franciákkal.

Megérkezett, majd hétfő este már St. Pöltenben is edzett a női válogatott. A keretre kedden és szerdán is két-két jeges gyakorlás vár, csütörtökön és pénteken pedig két mérkőzés a franciák ellen.

„A tervek némileg változtak, mert sajnos néhányan hiányoznak a csapatból, de mindig jó lehetőség összegyűlni és megnézni egyeseket más szerepben a jégen és több felelősséggel. Folytatjuk a munkát és előnyt kovácsolunk abból, hogy újra együtt dolgozhatunk. Ezúttal a védekezésre kell fókuszálnunk, a saját harmadunkban jobbnak kell lennünk, és abban is előre kell lépni, hogy jobban vigyázzunk a korongra az ellenfél kapuja előtt” – mondta Lisa Haley szövetségi kapitány.

A keretet ezúttal 22 játékos alkotja. Nem tud rendelkezésre állni Révész Zsuzsa, Kiss-Simon Franciska, Mayer Fruzsina, Dabasi Réka, Gasparics Fanni, Huszák Alexandra, Jókai-Szilágyi Zsófia, Pintér Hanna és Pintér Lili.

Lehetőség kaphat a 16 éves Szelényi Nina, aki korábban még nem volt felnőtt válogatott, valamint a 15 éves Metzler Regina is, aki a dánok ellen februárban gólt is szerzett.

„Ez nagy lehetőség mindkettejüknek. Regi már volt válogatott, így talán kevésbé lesz izgatott. Nina jó éven van túl, bizonyított, és most láthatjuk, hogy ezen a szinten mire képes. A keretben 12 csatár van, így mindketten sokat játszhatnak.”

Lisa Haley korábban rendre hangsúlyozta, hogy az eredmény másodlagos, a csapat fejlődése érdekli. Ezen a véleményén most sem változtatott.

„Természetesen mindig szeretünk győzni. Ha a meccs szoros lesz az utolsó percekben, akkor megpróbáljuk megnyerni, de fontos, hogy a saját rendszerünkre, taktikánkra koncentráljunk. A csapatban az a mentalitás honosodott meg, hogy nem elfogadható veszíteni. A lehető legjobban szeretnénk teljesíteni, és ha ez győzelemmel párosul, az örömteli. Az a mérce, hogy csapatként hogyan teljesítünk, ha ez nem megy jól, akkor csalódottak vagyunk, míg ha igen, és ez még sikerrel is párosul, az csak hab a tortán.”

A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy az augusztusra halasztott világbajnokságra való felkészülés sok szempontból kihívást jelent.

„Lehetett látni fáradtságot a lányokon, de a sportpszichológusok segítenek nekik ebben a helyzetben. A mostani tábor után egy hét szünetet kapnak, aztán a július is normálisabb mederben fog zajlani, hiszen száraz edzések lesznek. Ebben a helyzetben áldozatokat kell hozni, hiszen az A csoportos vb-ről van szó, amin először szerepelhetnek a játékosok, és ki tudja, hogy kinek les második esély. Azt látom, hogy megértik a helyzetet és készen fognak állni Kanadára.”

A franciák nagy riválisnak számítanak, korábban sokat küzdött a két együttes az elitbe való feljutásért. Ez végül előbb, 2018-ban a franciáknak sikerült, ám egy évvel később búcsúztak, amikor pedig a magyar válogatott harcolta ki a feljutást Káposztásmegyeren. A 2019-2020-as szezonban három tornán is találkoztak a csapatok: Szlovákiában 3-2-re, Szocsiban 2-1-re a mieink győztek, majd tavaly februárban 2-0-ra a franciák diadalmaskodtak.

A csütörtöki és a pénteki mérkőzést az Erste Liga TV-n élőben lehet nézni.

A program

Június 24., csütörtök, 17.00 Magyarország-Franciaország
Június 25., péntek, 15.00 Magyarország-Franciaország

A keret

Németh Anikó GK MAC Budapest
Szabó Fruzsina GK MAC Budapest
Tóth Zsófia GK KMH Budapest
Baker Taylor D MAC Budapest
Grkovic Jelena D MAC Budapest
Knee Sarah D KMH Budapest
Németh Bernadett D MAC Budapest
Odnoga Lotti D Dartmouth College (USA)
Pártos Réka D MAC Budapest
Tóth Enikő D KMH Budapest
Gowie Alexandra F MAC Budapest
Horváth Imola F MAC Budapest
Jókai-Szilágyi Kinga F Vienna Sabres (AUT)
Kiss Andrea F MAC Budapest
Kreisz Emma F Stanstead College (CAN)
Metzler Regina F KMH Budapest
Pázmándi Zsófia F MAC Budapest
Rónai Alexandra F MAC Budapest
Seregély Mira F OHA (CAN)
Szamosfalvi Petra F KMH Budapest
Szelényi Nina F MAC Budapest
Williams Hayley F KMH Budapest

A stáb

Lisa Haley Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Másodedző
Kis András Másodedző
Budai Krisztián Kapusedző
Ács Ferenc Erőnléti edző
Tornyi Gábor Felszerelés-menedzser
Dénes Veronika Rehabilitációs edző
Mondl Viktória Sportmasszőr
Gallyas Gabriella Rehabilitációs edző
Jasó Judit Csapatvezető
Dr. Széplaki Attila / Dr. Módy Tóbiás Csapatorvos
Nagy István / Soós Judit Sportpszichológus
Kaposi Dávid Sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV