Leveles Kupa: megvan a három jelölt

2021.05.21. 10:00 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit. Ezúttal az idény legjobb ifjúsági korú játékosának járó Leveles Kupa három jelöltjéről, Hadobás Zétényről, Horváth Bencéről és Tóth Tamásról lehet olvasni.

Az 1974-75-ös szezonban adták át először a legjobb ifjúsági korú játékosnak a Leveles Kupát. Mindközül ez a legrégebb óta, évről évre (1981-82 kivételével) gazdára találó trófea, A névadó, Leveles György a BVSC csatára volt, nagy tehetségnek számított, de egy edzésen egy korcsolya megsértette a jobb szemét, és elvesztette a látását. Később a KSI edzője lett, de fiatalon, 25 évesen, 1972-ben elhunyt.

A jelölti kör a szurkolóknak a közösségi médiafelületeken elküldött visszajelzése alapján állt össze, ezt véleményezték a válogatott edzői, majd a névsort a szakmai bizottság szűkítette le és választotta ki a győztest. A díjazott személye május 27-én derül ki.

A 18 éves Hadobás Zétény korosztályának egyik nagy hátvédtehetsége. 2018-ban Svédországba igazolt, és az elmúlt három szezont a Wings HC csapatánál töltötte. A járvány miatt beszüntették a svéd bajnokságot, így januárban hazatért, és a DVTK Jegesmedvékben szerepelt. Kezdetben az U21-es együttesben játszott, amellyel megnyerte a korosztályos bajnokságot, de a felnőttek között, a szlovák élvonalban is lehetőséget kapott 12 mérkőzésen. Rendszeresen tagja a korosztályos válogatottnak.

A 2004-es születésű Horváth Bence második idényét fejezte be Finnországban. A KalPa színeiben az U18-as bajnokság legmagasabb osztályában játszott, 29 meccsen 37 pontot gyűjtve. A következő idényben már a finn juniorligában bizonyíthat. Alapembere a korosztályos válogatottnak is.

Tóth Tamás az U21-es bajnokságot megnyerő DVTK egyik leggólerősebb játékosa volt a szezonban, ráadásul fontos pillanatban érte el a találatokat. 36 meccsen összesen 57 pontot szerzett a korosztályos ligában. Ősztől a tengerentúli NCDC-ben, a massachussetsi Islanders együttesében folytatja. Az U18-as és az U20-as válogatottban is szerepelt.

Tavaly Keresztes Levente volt a díjazott. A korábbi győztesekről itt lehet olvasni bővebben.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV