Leveles Kupa: ki lesz az év ifjúsági játékosa?

2022.05.25. 09:15 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit, következzenek a fiatalok, a Leveles Kupa jelöltjei.

Az 1974/75-ös szezonban életre hívott díjat az év legjobb ifjúsági korú játékosa kapja. A trófea névadója a fiatalon, 1972-ben elhunyt Leveles György, a BVSC kiemelkedő tehetségű csatára.

A válogatottak stábja jelölt ezúttal is a díjra, majd a szakmai bizottság választotta ki a győztest. A díjazott személye május 31-én derül ki.

Egy éve Hadobás Zétény, a DVTK Jegesmedvék játékosa kapta a díjat, most is esélyes az elismerésre egy miskolci fiatal, Farkas Olivér személyében, mellette Horváth Bence és Dobos Mihály Bendegúz a jelölt.

Farkas Olivér (2005, DVTK Jegesmedvék)

A miskolci utánpótlás-nevelés remek időket él, ezt tavaly U21-es bajnoki címmel is jelezték, és idén is bizonyítottak a helyi fiatalok a válogatottakban. Farkas Olivér például 16 évesen harcolta ki az U20-as világbajnoki kerettagságot, ott volt tehát Dániában, és nem volt kérdéses, hogy ott legyen az U18-as vb-n, Asiagóban is, ahol remek játékot nyújtva tette be a közösbe, amit kellett. Remek adottságait az Erste Ligában is kamatoztathatta, 23 meccset játszott az alapszakaszban, 6-ot a rájátszásban. Szép jövő előtt áll.

Horváth Bence (2004, KalPa, finn)

Ki ne felejtené el örömtáncát Asiagóból, amikor góljával átvette a vezetést Ukrajna ellen a magyar válogatott a legfontosabb mérkőzésen, a divízió 1/B-s világbajnokságon. Bence kicsit csalódott volt, amikor lemaradt az U20-as vb-ről, de aztán alaposan kárpótolta az élet, csapata egyik legjobbja volt Asiagóban, 3 góllal és 5 gólpasszal jelentkezett. Finnországban a KalPa U20-as csapatában 21, az U18-as együttesben 30 meccset játszott. Remek szezont zárt összességében.

Dobos Mihály Bendegúz (2004, Viikingit)

Bezsa lett a magyar válogatott legponterősebb játékosa az U18-as divízió 1/B-s világbajnokságon, a legjobbkor szerezte a fontos gólokat – például Ukrajna ellen. 4 góllal és 5 gólpasszal zárt Asiagóban, vezéregyéniségként tekinthetett rá a csapat. A Viikingit Mestis-ligában szereplő U18-as csapatában 13 meccsen 16 gól és 17 gólpassz volt a mérlege, a magasabb szintet jelentő SM-sarja ligában 26 meccsen 15 gól és 16 gólpassz került a neve mellé – nem piskóta. A következő szezont a Kiekko-Vantaa U20-as csapatában kezdheti.   

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV