Lengyelországi vereséggel kezdte a felkészülést férfiválogatottunk

2024.04.12. 21:13 |

A mieink üres kapus góllal 5-2-re kaptak ki Krynicában.

Lejátszotta első felkészülési találkozóját a bolzanói divízió 1/A-s vb-re készülő magyar válogatott. A lengyelek elleni pénteki találkozón a kapusok közül Farkas nem öltözött, a védők közül Falus nem lépett jégre, míg a csatárokat illetően Hári nem szerepelt. Magyarország kapujában Horváth Dominik kezdett, míg a lengyeleknél Fucík kapott lehetőséget. A mérkőzést a hazaiak kezdték élesebben, Horváthnak nagy bravúrt kellett bemutatnia a második percben, aztán a hatodik minutumban egy saját harmadunkban eladott korong után kellett résen lennie. A lengyel fölény a kilencedik percben érett góllá, amikor Chmielewski jól érkezett egy Horváth-védés után elé pattanó játékszerre (1-0). Az első komolyabb magyar támadásra 12 percet kellett várni, Galló járt közel ahhoz, hogy egyenlítsen, de nem tudta átemelni a korongot a fekvő kapus mamutja fölött. A nyitó játékrész második felére kiegyenlítettebbé vált a játék, mégis megszületett a második hazai találat: Walega centerezését az üresen érkező Kolusz tette be közelről (2-0).

A második húsz percre jó felfogással érkezett ki nemzeti együttesünk, Mihály kellemetlen lövésénél figyelnie kellett Fucíknak, nem sokkal később pedig Papp lövése kerülte el alig a lengyel kaput, de a két magyar lehetőség között volt egy nagy mentése Kissnek egy kiugró hazaival szemben. A harmad elején sok lehetőséget kialakítottunk, de a saját kapunk környékén több hibát is vétettünk, de nem büntették azokat góllal. A mérkőzés felénél eljött az első kiállítás, Némethet küldték ki. Lengyelország úgy tűnt, kihasználta a fórt, de mint a videobírózás során kiderült, Horváth nem önszántából nem ért át Chmielewski lövésére. Alig tért vissza Németh, Nilsson kapott kisbüntetést, ezt a hátrányt is kibekkeltünk Horváth vezérletével. Nem sokra rá fordult a kocka, mi játszhattunk öt a négy ellen, csak a fór végén tudtunk érdemben felállni, Nilssonnak volt egy komolyabb lövése. A középső játékrész hajrája kettős magyar emberhátrányt hozott, előbb Mihály csapott oda egy lengyelnek, aztán Nilssonnál láttak gáncsolást. A dupla létszámhátrányos helyzetet hősiesen kibekkeltük, sőt a büntetőpadról visszatérő Mihály kiugorhatott, Fucík védte a szólóját.

A harmadik harmad negyedik perce meghozta a magyar szépítést, a Terbócs lövése utáni kipattanót Németh tette be közelről (2-1). Nem sokra rá egy megpattanó lengyel lövés a kapuvason csattant, a következő shiftben pedig a kiugró Mihállyal szabálytalankodtak. Az emberelőnyben talán szabálytalankodtak egy magyarral, nem történt ítélet, ellenben nem sokkal később megszületett a harmadik hazai gól egy kiugrás végén Komorski révén (3-1). Fél percen belül jött a következő találat, Urbanowicz és Pas kettő a semmire meglépett, utóbbi zárta góllal az akciót (4-1). A gyorsan bekapott gólokat követően hajtott a csapatunk a második találatért, lendületünket egy Stipsicz-kisbüntetés törte meg öt és fél perccel a vége előtt. A hátrányt kivédekeztük, majd a büntetőpadról visszatérő csapatkapitányunk beverte a pakkot a fordított alapállású lengyel kapus lepkés kesztyűje mellé (4-2). Három minutummal a vége előtt időt kértünk és lehoztuk a kapust, ez arra volt elég, hogy a hazaiak beállítsák a végeredményt. A legvégén még kaptunk egy másfél percnél is kevesebb emberelőnyt, az eredmény azonban már nem változott.

Magyarország 5-2-es vereséget szenvedett, szombaton 15:45-től újra összeméri erejét a két válogatott.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV