Legyőztük az észteket a nottinghami olimpiai selejtezőn

2020.02.06. 17:30 |
Észtország ellen kezdte meg férfi jégkorong-válogatottunk a Nottinghamban zajló olimpiai előselejtező tornát. Jarmo Tolvanen együttese 4-1-re múlta felül első ellenfelét.

Első harmad 

Ahogy arra számítani lehetett, a fiatal észt csapat ellen a mieink játszottak fölényben már az első tíz percben is, aminek a végén Hári János révén megszereztük a vezetést (1-0). Négy és fél perccel a játékrész vége előtt Rajna Miklósnak is akadt dolga, de ez volt az egyetlen az első harmadban.

Második harmad

Emberhátrányban kezdtük a második harmadot, de az észtek nem tudtak mit kezdeni vele. Az első öt perc után beszorítottuk az észteket a harmadukba, aminek először egy kiállitás, majd egyegy emberelőnyös gól lett az eredménye: Hári középtávolija talált utat a kapuba (2-0).

A meccs feléhez közeledve Terbócs István találta magát szembe az észt kapussal, de nem tudta a kapuba lőni a korongot. Nem úgy Kirill Lodeikin, aki a bal szélről vette be Rajna kapuját (2-1). Hamar elrontotta azonban a jókedvüket Hári, aki kicsivel a kékvonal mögül bombázta be a harmadik gólját az ellenfél kapujába (3-1).

Az utolsó öt percben kétszer is emberelőnyben játszottunk, de a sok próbálkozás ellenére nem született újabb gól.

Harmadik harmad

Fórban kezdtük az utolsó harmadot, de nem sikerült növelni az előnyt. Tíz perccel a vége előtt nagyot kellett védenie Rajnának, míg a másik oldalon szinte minden kapu mellé ment. Kivéve Csányi Karol középtávoliját a hajrában, amellyel 4-1-re módosult az állás. S ez lett a végeredmény, hajtós, jó iramú meccsen nyertünk az észtek ellen.

A másik mérkőzésen a britek 4–3-ra nyertek a román válogatott ellen.Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: 
Mindenki tudja, hogy Hári János mennyire jó játékos, és ma is jól játszott, ütött néhány igen fontos gólt. Elsősorban azonban azért vagyok boldog, mert az első harmadban úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. Magas tempót diktáltunk, sokat járattuk a korongot. A második harmadban csökkent a tempónk, ennek nem igazán örültünk. A harmadik harmad ismét jól sikerült, sok helyzetet alakítottunk ki, de ezúttal csak négyet sikerült ütnünk. A Románia elleni meccs szorosabb lesz, már csak a két  szomszédország közti rivalizálás miatt is, illetve a játékosok nagyon jól ismerik egymást.”

Jussi Tupamaki, az észtek szövetségi kapitánya: Jó tapasztalat ez a fiataljainknak. Egész sokáig tudtuk tartani a taktikánkat, aztán persze hibázgattunk egy sokkal kiforrottabb csapattal szemben, ám összességében elégedett vagyok a srácokkal. A legfontosabb, hogy ezen a hétvégén jó, magas színvonalú mérkőzéseken teszteljük a játékosainkat, igyekszünk a legtöbbet kihozni belőlük. Az első három sorunkból három-négy ember hiányzik, főleg hátvédek, de a magyar válogatottból is hiányoztak az északi légiósok... 

Jarmo Tolvanen mellett a triplázó Hári János és a negyedik gólt szerző Csányi Karol is értékelt az NSO Tv-nek.

Megszólalt a válogatottban debütáló Papp Kristóf is, és Rajna Miklós is elmondta, hogyan látta a mérkőzést a kapuból.Fotók: Szűcs Attila

A sorok Észtország ellen

A prorgam

február 6., csütörtök:
Magyarország–Észtország 4–1
Nagy Britannia–Románia 4–3

február 8., szombat:
Magyarország–Románia
Nagy Britannia–Észtország

február 9., vasárnap:
Észtország–Románia
Nagy Britannia–Magyarország

A keret

Rajna Miklós G DVTK Jegesmedvék Miskolc
Arany Gergely G FTC-Telekom
Kornakker Dániel G Hydro Fehérvár AV19
Stipsicz Bence D Hydro Fehérvár AV 19
Szabó Bence D Hydro Fehérvár AV 19
Szirányi Bence D DVTK Jegesmedvék Miskolc
Garát Zsombor D MAC Újbuda
Pozsgai Tamás D MAC Újbuda
Macaulay Scott D MAC Újbuda
Kiss Dániel D DVTK Jegesmedvék Miskolc
Tóth Richárd F FTC-Telekom
Hári János F Red Bull Salzburg (AUT)
Sarauer Andrew F Hydro Fehérvár AV19
Erdély Csanád F Hydro Fehérvár AV19
Sofron István F MAC Újbuda
Terbócs István F MAC Újbuda
Galanisz Nikandrosz F DVTK Jegesmedvék Miskolc
Szita Donát F Hydro Fehérvár AV19
Kóger Dániel F Hydro Fehérvár AV19
Nagy Gergő F FTC-Telekom
Benk András F UTE
Csányi Karol F HK Nitra (SK)
Papp Kristóf F Des Moines Buccaneers (USA)

A stáb

Tolvanen Jarmo Szövetségi kapitány
Majoross Gergely Másodedző
Fodor Szabolcs Másodedző
Farkas Tamás Kapusedző
Szilassy Zoltán Videóedző
Dr. Rybaltovszki Henrik Csapatorvos
Bors Attila Fizioterapeuta
Antal Dénes Fizioterapeuta
Nagy József Felszerelésmenedzser
Szilágyi Levente Csapatvezető
Imre Lajos Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek