Legyőztük a briteket, ott vagyunk a következő olimpiai selejtezőkörben!

2020.02.09. 18:33 |
Aki nyer, az jut tovább a következő olimpiai selejtezőkörbe – ez volt a tétje a magyar és a brit válogatott összecsapásának Nottinghamban. Nos, kiváló játékkal, 4–1-re nyertünk!

Első harmad

A britek ellen Rajna Miklós visszatért a kapuba, Benk András azonban nem tudott 150. alkalommal jégre lépni a válogatottban gyomorrontás miatt.

Az első harmadban a kapusok játszották a főszerepet. Az első tíz percben Bownsnak akadt több dolga: Nagy Gergő, Galanisz Nikadrosz, Scott Macaulay próbálkozását, valamint Papp Kristóf ziccerét is védte. Ebben az időszakban kihasználatlan maradt az emberelőnyünk, míg a játékrész második felében a britek két fórját is kivédekeztük. Ebben Rajnának is óriási szerepe volt, aki többször is bravúrral védett, Connolly 13. percben eleresztett lövéséből például nem sokat láthatott, mégis hárított.

A harmad magyar emberelőnyben zárult, amiből még bőven maradt a második harmad elejére is.

Második harmad

Nem is kellett sokat várni, hogy a szünet után megszerezzük a vezetést: Stipsicz Bence szánta rá magát távolról lövésre, a korong a kapuig meg sem állt (1–0)! A britek igyekeztek gyorsan válaszolni, de Rajna ezt  mindannyiszor megakadályozta.

Azt viszont egyetlen brit sem tudta, hogy a Stipsicztől kapott passzt Erdély Csanád három méterről a hálóba vágja. 2–0 ide!

A 36. percben Myers került ziccerbe, Rajna óriási bravúrral védett. Két perccel később Hammond érkezett középen, kapusunk ismét védett, a korong azonban átcsúszott rajta, Kiss Dániel a gólvonal elől mentett.

Harmadik harmad

Emberhátrányban zártuk a második harmadot, amely átlógott az utolsóra is, s ezalatt meg is született a britek szépítő gólja, amelyet kis szerencsével Myers lőtt Rajna mellett oldalról a kapunkba (2–1).

Miután kiegészültünk ismét Rajnának kellett nagyot mentenie Conway helyzeténél. Aztán a mi perceink következtek, a 46. percben pedig jött is a harmadik gól: Hári korcsolyázta körbe kétszer a kaput a koronggal, majd szemből egyszerűen becsúsztatta Bowns mellett a jobb alsóba (3–1).

Az utolsó tíz perc kezdetén hősiesen kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd az 53. percben Sofron csapta be a védőt és a kapust is, s éles szögből a hosszú felsőbe lőtt! Már 4–1-re vezettünk!

Három perccel a vége előtt újra emberelőnybe kerültek a britek, lehozták a kapusukat, de semmit sem értek el vele. 4–1-re nyertünk, ott vagyunk a következő, rigai selejtezőkörben!

Jarmo Tolvanen: Mondhatjuk úgy is, hogy revansot vettünk. Nyilván szóba került a két éve vívott meccs, amelyen szintén mi voltunk a jobbak. Szombaton nem voltunk elégedettek a tempónkkal, ezért módosítottunk a letámadásunkon és kicsit a védekezésünkön is, ami már az első harmadon meglátszott. A másodikban nagyon jöttek a britek, túl sok időre szorultunk a harmadunkba, ugyanakkor a védekezésünk működött, a harmadik pedig kiegyenlítetten alakult, csak mi be tudtunk találni a kontráinkból, Miki pedig a mérkőzés legjobbjaként teljesített a kapuban.

Pete Russell: Szerintem jól hokiztunk, birtokoltuk a korongot, a magyar csapat pedig opportunista módon játszott a remek kapusteljesítményre építve. Az energiánk és a helyzeteink is megvoltak a szépítésre, előtte az egyenlítésre, egy másik napon simán nyerhettünk volna. Ha a két évvel ezelőtti meccsre gondolunk, nagyjából ugyanaz történt, csak most fordítva. Ilyen a hoki.

Erdély Csanád, Sofron István és Pozsgai Tamás értékelése az NSO Tv-nek.

A meccs emberének választott Rajna Miklós, valamint Jarmo Tolvanen és Stipsicz Bence nyilatkozata


Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Sorok a britek ellen

A prorgam

február 6., csütörtök:
Magyarország–Észtország 4–1
Nagy Britannia–Románia 4–3

február 8., szombat:
Magyarország–Románia 3–2 h.u.
Nagy Britannia–Észtország 7–1

február 9., vasárnap:
Románia–Észtország 7–3
Magyarország–Nagy Britannia 4–1

A keret

Rajna Miklós G DVTK Jegesmedvék Miskolc
Arany Gergely G FTC-Telekom
Kornakker Dániel G Hydro Fehérvár AV19
Stipsicz Bence D Hydro Fehérvár AV 19
Szabó Bence D Hydro Fehérvár AV 19
Szirányi Bence D DVTK Jegesmedvék Miskolc
Garát Zsombor D MAC Újbuda
Pozsgai Tamás D MAC Újbuda
Macaulay Scott D MAC Újbuda
Kiss Dániel D DVTK Jegesmedvék Miskolc
Tóth Richárd F FTC-Telekom
Hári János F Red Bull Salzburg (AUT)
Sarauer Andrew F Hydro Fehérvár AV19
Erdély Csanád F Hydro Fehérvár AV19
Sofron István F MAC Újbuda
Terbócs István F MAC Újbuda
Galanisz Nikandrosz F DVTK Jegesmedvék Miskolc
Szita Donát F Hydro Fehérvár AV19
Kóger Dániel F Hydro Fehérvár AV19
Nagy Gergő F FTC-Telekom
Benk András F UTE
Csányi Karol F HK Nitra (SK)
Papp Kristóf F Des Moines Buccaneers (USA)

A stáb

Tolvanen Jarmo Szövetségi kapitány
Majoross Gergely Másodedző
Fodor Szabolcs Másodedző
Farkas Tamás Kapusedző
Szilassy Zoltán Videóedző
Dr. Rybaltovszki Henrik Csapatorvos
Bors Attila Fizioterapeuta
Antal Dénes Fizioterapeuta
Nagy József Felszerelésmenedzser
Szilágyi Levente Csapatvezető
Imre Lajos Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek