Legjobb kapus: megvannak a jelöltek

2021.05.24. 10:00 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit. A legjobb kapusnak járó Vedres Mátyás vándorkupát Arany Gergely, Hetényi Zoltán vagy Kornakker Dániel viheti haza.

Már 1977 óta díjazzák a legjobb magyar kapust, és az elismerést a 2009-2010-es szezonban nevezték el Vedres Mátyásról. A névadó hatszoros bajnok volt az UTE színeiben, kilenc világbajnokságon és egy téli olimpián járt.

A jelölti kör a szurkolóknak a közösségi médiafelületeken elküldött visszajelzése alapján állt össze, ezt véleményezték a válogatott edzői, majd a névsort a szakmai bizottság szűkítette le és választotta ki a győztest. A díjazott személye május 27-én derül ki.

Az előző évben a legjobbnak választott Arany Gergely heteket hagyott ki betegség és sérülés miatt, de így is jó formában zárta a szezont, nem rajta múlott, hogy az FTC-Telekom nem került döntőbe. Magyar bajnoki címmel, Magyar Kupa- és Erste Liga-bronzzal bővült az éremgyűjteménye. A válogatottban is remekül teljesített.

Hetényi Zoltán korábban kétszer érdemelte ki a díjat, legutóbb a 2018-2019-es idényben. Ezúttal is nagyszerű formában teljesített egész évben, az alapszakasz 93,3 százalékos mutatójára még rá tudott pakolni a rájátszásban, 94,7 százalékkal segítette elődöntőig a DEAC-ot. A Magyar Kupa történelmi megnyerésében is kulcsszerepet játszott. A nemzeti csapatban háromszor szerepelt a szezonban, rendre stabilitást adott.

Kornakker Dánielnek volt a legjobb mérlege a Hydro Fehérvár AV19 kapusai közül az osztrák ligában a védési hatékonyságot és a kapott gólokat nézve is. A Magyar Kupában ezüstérmet szerzett a 25 éves kapus.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV