Közülük kerül ki a Kósa Kupa nyertese!

2020.05.19. 10:00 |
Ki volt idén a legjobb első éves felnőttjátékos? Az majd május végén derül ki, de az biztos, hogy az alábbi három jelölt közül veheti át valaki a Kósa Kupát.

Az első vidéki bajnokscsapat, az Alba Volán vezetőedzőjéről, Kósa Ambrusról elnevezett díjat az 1992-1993-as szezont követően nyerte el először a bajnokság legjobban teljesítő újonca, a ferencvárosi Sándor Szilárd. Minden évben az a játékos kapja meg a Kósa Díjat, aki a legjobban épül be a felnőtt csapatba. Az eddigi díjazottak közül többen is a válogatott oszlopos tagjává váltak, s a tavalyi győztes Mihály Ákos is bemutatkozott már a felnőttválogatottban.

A díjra a felnőtt válogatott stábja, az Erste Liga és a Fehérvár AV 19, a MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék vezetőedzői jelöltek, a győztes az MJSZ Szakmai bizottsága választja ki.

Nézzük, kik lehetnek a követőik!

Horváth Milán (Fehérvári Titánok): A 19 éves hátvéd ebben az idényben alapembere volt az Erste Ligában negyeddöntőig jutó Fehérvári Titánoknak. 45 mérkőzésen lépett jégre, egy gól mellett kilenc gólpasszt adott a társainak. Fehérváron elégedettek voltak vele, hiszen a jövő évben is a csapatot erősíti. A fiatal játékos minden bizonnyal jó emlékeket őriz majd erről az idényről, hiszen nemcsak a klubcsapatában számítottak rá, de tagja volt a divízió I/B csoportot megnyerő U20-as válogatottnak is.

Páterka Bence (Schiller-Vasas HC): A 19 éves csatár az UTE-tól érkezett a 2019/2020-as idényre a Shiller-Vasashoz, s bizonyította, érdemes volt szerződtetni. Első felnőtt idényében 41 mérkőzésen lépett jégre, hét gólt és öt gólpasszt szerzett. Az igazi elismerést – visszaigazolást – akkor kapta, amikor a szlovák Tipsport ligában szereplő DVTK Jegesmedvék tehetséges fiatalt keresett a csapatába, s a szakemberek többsége őt ajánlotta. Az U20-as divízió I/B csoportos világbajnokság MVP-je a próbajátékon is megfelelt, így a szlovák ligában is kipróbálhatta magát kilenc mérkőzésen, amely alatt egy gólpasszt is jegyzett.

Schlekmann Márk (MAC Újbuda): A MAC Újbuda 18 éves csatára a legjobb ifjúsági játékos jelöltjei között is ott van. Nem is csoda, hogy két díjra is jelölték, hiszen az idei szezonban beverekedte magát a fővárosiak szlovák Tipsport Ligában szereplő felnőttcsapatába. Majoross Gergely vezetőedző 21 mérkőzésen adott bizonyítási lehetőséget a  fiatal játékosnak, aki március elején a Nitra ellen szerezte  meg a ligában az első gólját. Ám nem ez volt az első találata a felnőttek között, hiszen novemberben a DEAC elleni kupameccsen már eredményes volt.

Gyerehokizni

Válogatott termékek