Közel volt a bravúr Japán ellen

2022.12.16. 19:04 |

A női válogatott kiegyenlített csatában, jól teljesítve kapott ki 3-2-re az ázsiai riválistól az amiens-i tornán.

A magyar kapuban Japán ellen is Németh Anikó állt. A sorokban több változás is történt, debütált Márton Luca, míg ezúttal Szamosfalvi Petra és Szelényi Nina maradt ki. A magyar válogatott a csütörtökihez képest jóval koncentráltabban, gyorsabban és fegyelmezetten játszott. Japán veszélyeztetett először, de aztán sorra jöttek a magyar lehetőségek: Józsa Orsolya, Strobl Lara, majd Seregély Míra is közel járt a gólhoz. A harmad derekán emberelőnybe kerültek a magyarok, ám ezt még nem sikerült használni, ám a második japán kiállítást már igen: jól járt a korong, Jókai-Szilágyi Kinga keresztpasszát pedig a születésnapos Pázmándi Zsófia lőtte be. A gólszerzőnek nem sokkal később is akadt még egy lehetősége, de a korong kevéssel elment a hosszú felső mellett. Japán próbált gyorsítani, de a magyarok biztosan védekeztek. A harmad végén Jókai-Szilágyi közelről majdnem megduplázta a vezetést, ám nem tudta bepiszkálni a kapus alatt.

A második harmad áthúzódó japán kiállítással indult, majd a kiegészülés után Hitaszato egyenlített, a második hullámban érkezve. Az ellenfélnek volt több lehetősége ebben az időszakban, ám Németh jól védett. A mieink többször is emberelőnyben játszhattak, és akadtak is nagy helyzetek, Mayer Fruzsina távoli lövése és Metzler Regina kapu előtti kísérlete is veszélyes volt. A magyar csapatból Odnoga Lotti, majd a harmad végén Tóth Enikő kapott büntetést, de jól blokkoltak a hátvédek és Németh is nagyokat fogott, sőt a végén még Strobl egyedül léphetett ki, de nem tudta elhúzni a kapus mellett.

A harmadik játékrész is jó iramban zajlott, mindkét oldalon lehetőségekkel. Az ellenfél öt perc után egy távoli lövéssel megszerezte a vezetést, Hitaszato volt ismét eredményes, Németh a takarástól nem láthatta a korongot. Három perccel később újabb gólt szereztek a japánok, Hitaszato ezúttal egy kipattanót vágott be. A mieink azonban nem adták fel, és többször is veszélyeztettek, főleg emberelőnyben. A második találatot is ilyen helyzetből érték el a mieink: Seregély Míra a jobb oldalról lőtt nagy erővel. A hajrában is akadt még helyzet, a magyarok a kapust lehozva próbálkoztak, ám újabb gól nem esett.

Japán 3-2-re nyert, ez már a második győzelme Amiens-ben, hiszen csütörtökön a franciákat is legyőzte 4-1-re. A meccs legjobb magyarjának Jókai-Szilágyi Kingát választották.

A magyar csapat szombaton este a házigazda ellen zárja a tornát.

Az összeállítás:

Strobl, Seregély, Metzler
Jókai-Szilágyi, Williams, Pázmándi
Horváth, Rónai, Mozolai
Józsa, Gondos, Márton L.

Odnoga, Knee
Tóth, Mayer
Németh B., Faggyas
Fecske, Márton A.

Németh A. (Révész)

A program:

December 15., 16.30 Magyarország-Dánia 0-4
December 16., 16.30 Magyarország-Japán 2-3
December 17., 20.00 Magyarország-Franciaország

A keret

Kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (Debreceni HK)
Hátvédek: Faggyas Lilla (HKB), Fecske Maja (MAC Budapest), Knee Sarah (klub nélküli), Márton Adél (OHA, kanadai), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (University of St.Thomas, amerikai), Tóth Enikő (BJA)
Csatárok: Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Józsa Orsolya (MAC Budapest), Márton Luca (OHA, kanadai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine, amerikai), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Szelényi Nina (HKB), Williams Hayley (Dinamo Neva, orosz)

A stáb

Pat Cortina Szövetségi kapitány
Delaney Collins Edző
Kis András Edző
Fodor Zoltán Edző
Budai Krisztián Kapusedző
Gallyas Gabriella Erőnléti edző
Berkes Brigitta Sportmasszőr
Jasó Judit Csapatvezető
Dénes Veronika Rehabilitációs edző
Tornyi Gábor Felszerelés-menedzser
Kaposi Dávid Sajtó
dr. Kolbenheyer Zsuzsanna Női szakági vezető
Dr. Módy Tóbiás Csapatorvos

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV