Kovács Zoltán a Hírességek Csarnokában

2022.05.30. 10:21 |

Kovács Zoltánt beiktatták a Nemzetközi Jégkorong Szövetség Hírességek Csarnokába.

A magyar szövetség alelnökét 2020. február 4-én választották be a Hall of Fame-be, amikor a Paul Loicq-díjjal ismerte el munkásságát a nemzetközi szövetség, de a beiktatást a járvány miatt eddig nem tudták megtartani.

Kovács Zoltán egy piros színű, nevére kiállított 14-es számú válogatott mezt vehetett át Luc Tardiftól, az IIHF elnökétől. Köszönetet mondott többek között Such Györgynek és Sipos Leventének, a magyar szövetség elnökének, illetve főtitkárának, hogy jelölték a díjra, illetve a nemzetközi szövetség történelmi bizottságának, amely méltónak találta őt az elismerésre. A célja az, hogy minél több gyermek kezdjen el jégkorongozni, és épüljön minél több jégpálya Magyarországon.

Kovács Zoltán 1994-től szövetségi titkár, majd 2017-ig főtitkár volt, jelenleg a magyar szövetség alelnöke. Sok hazai világbajnokság és torna megrendezésében vállalt kulcsszerepet. Az IIHF-ben az utánpótlás-bizottság, majd a jégpálya-bizottság tagjaként dolgozott.

Kovács Zoltán a negyedik magyar tagja a Hírességek Csarnokának, korábban Pásztor György, Schell László, a 2009-ben elhunyt ifj. Ocskay Gábor került be.